Томатний суп з базиліком: рецепт Юлії Висоцької

6 червня 2018, 10:10
Цей суп ідеально підходить для літнього меню

Томатный суп с базиликом Фото: pixabay.com

Легкий і смачний суп в італійському стилі від Юлії Висоцької. Він готується з томатів, селери, часнику і пряних трав.

Томатний суп з базиліком

Реклама

Інгредієнти:

  • помідори консервовані у власному соку – 800 г
  • цибуля ріпчаста – 200 г
  • цибуля-порей – 2 шт.
  • селера, стебла – 3 шт.
  • базилік свіжий – 1 пучок
  • чебрець свіжий – 1 пучок
  • часник – 1 шт.
  • томатна паста – 30 г
  • оливкова олія – 20 мл
  • сіль морська – 5 г
  • помідори – 600 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Духовку попередньо розігріти до 250 °С або до максимуму.
  2. Часник почистити і подрібнити.
  3. Чебрець дрібно нарізати.
  4. Селеру і цибулю-порей порубати.
  5. Ріпчасту цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.
  6. Свіжі помідори розкласти на деку, скропити 1 ч. ложкою оливкової олії, посипати часником і чебрецем і поставити до розігрітої духовки на 10 хвилин.
  7. Розігріти в каструлі з товстим дном оливкову олію, додати селеру, цибулю-порей і ріпчасту цибулю. Накрити кришкою і тушкувати до прозорості.
  8. Додати томатну пасту і стебла базиліка (листя залишити).
  9. Покласти в каструлю до овочів консервовані і запечені помідори, влити воду або овочевий бульйон і варити, не доводячи до кипіння, протягом 20 хвилин.
  10. Протерти суп через сито і знову вилити в каструлю, додати сіль за смаком і підігріти.
  11. Подавати суп гарячим, присипавши зеленню базиліка.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом гаспачо з буряка. Ми також розповідали, як зварити зелений суп-пюре з горошком і м'ятою. Крім цього, ми писали, як приготувати крем-суп з цвітної капусти з мускатним горіхом.

Дивіться відео, як приготувати японський місо суп: