Теплий салат із тунця, рису і солодкого перцю

28 листопада 2018, 16:45
Цей ситний зимовий салат цілком може замінити вечерю

Рисовий салат із тунцем Фото: depositphotos.com

28 листопада розпочався Різдвяний піст 2018-2019, який триватиме до 6 січня. В цей час церковний статут забороняє їсти м'ясо, молоко і яйця, але в деякі дні посту дозволена риба. Салат з тунця, рису і перцю готується просто, виходить смачним і дарує тривале відчуття ситості.

Теплий салат з рисом, перцем і тунцем

Реклама

Інгредієнти на 1 порцію:

  • Рис дикий або змішаний – 50 г
  • Солодкий червоний перець – 1/2 шт.
  • Тунець в оливковій олії – 50 г
  • Каперси середні – 5-6 шт.
  • Лист салату – 1 шт.
  • Сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Рис відварюємо в підсоленій воді.
  2. Половину перцю обсмажуємо на сковороді гриль або грилі протягом 5-7 хвилин на середньому вогні. Знімаємо шкірку з перцю, нарізаємо його соломкою.
  3. Змішуємо теплий рис, перець, шматочки тунця в олії, каперси.
  4. Викладаємо все в салатний лист і подаємо.

Порада: замість каперсів до салату можна додати свіжий огірок.

Реклама

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тунця в соєвому соусі за рецептом Юлії Висоцької. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом салату з тунця з грінками.

Дивіться відео, як приготувати листковий салат з ікри мойви з креветками за рецептом Олексія Суханова: