Тарт із заварним кремом і свіжими ягодами – це дуже смачно! Кулінарний експерт Тетяна Литвинова поділилася своїм фірмовим рецептом цього чудового десерту.
Дивіться відео про тренди на десерти і випічку:
"Остання сезонна малина й лохина були використані найсмачнішим способом! Ловіть рецепт", – написала Тетяна Литвинова у себе в Instagram.
Кількість інгредієнтів указана на один великий тарт діаметром 28 см або на два тарта діаметром 23 см.
Тарт з ягодами і заварним кремом
Час приготування:
- понад 3 години
Для тіста:
- 500 г вершкового масла, нарізаного кубиками
- 260 г цукрової пудри, просіяної
- 2 ч.л солі
- 80 г (5 шт.) жовтків
- 665 г пшеничного борошна
Для крему:
- 900 мл вершків 35%-ї жирності
- 150 мл молока
- 100 г дрібного цукру
- 15 жовтків
- 2 стручки ванілі (насіння вишкребти)
- 100 г фісташкової пасти (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Усі інгредієнти для тіста повинні бути охолодженими.
- Перемішайте в мисці холодні масло, пудру і сіль дерев'яною ложкою. По одному додайте жовтки, кожного разу перемішуйте до однорідності. Потім усипте борошно і перемішайте, однак вимішуйте не надто сильно.
- Викладіть тісто на чисту поверхню і зберіть у грудку. Розділіть на три частини, кожну розплескайте у коло товщиною 2 см, загорніть у харчову плівку і відправте в холодильник на 2 години або на ніч.
- Дістаньте за 20 хвилин до випікання. Розкачайте кожну порцію між аркушами пергаменту в пласт товщиною 3-4 мм, покладіть у форму на пергамент, щоб звисали чотири краї, сформуйте руками рівномірний корж і решту зніміть, натискаючи качалкою по краю борта (залишки можна зберігати в морозилці).
- Поставте у холодильник на 2 години.
- Розігрійте духовку на 200 ºС, застеліть основу пергаментом або фольгою (бортики також) і насипте щось для ваги (сухий горох, квасоля, спеціальні керамічні кульки). Випікайте протягом 35-40 хвилин.
- Дістаньте основу для тарта і зменшіть температуру до 110 °С без конвекції. Дайте коржу охолонути, дістаньте з форми й перекладіть на деко.
- Поки основа остигає, перемішайте в мисці вершки, молоко, цукор, жовтки та ваніль. Обережно, щоб не було повітряних бульбашок. Потім ще раз і ще раз, щоб розчинився цукор.
- Наповніть форму через сито. Випікайте 1,5-2 години, поки крем не схватиться. Остигає він близько години, після чого тарт можна прикрашати ягодами й присипати цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом глінтвейну від Тетяни Литвинової . Крім цього, ми писали, як приготувати гарбузовий штрудель за її рецептом.