Тальятеле з лисичками і пармезаном: рецепт приготування

4 серпня 2020, 10:22
Простий рецепт італійської пасти зі смаженими грибами, часником і сиром

Макарони з лисичками та сиром

Паста з лисичками, часником і сиром – прекрасна ідея для вегетаріанського літнього обіду. Така страва готується дуже просто, але неодмінно порадує вас своїм яскравим і насиченим смаком.

Тальятеле з грибами і пармезаном можна доповнити келихом легкого білого вина.

Реклама

Тальятеле з грибами і сиром

Макарони з лисичками та сиром

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 133 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г пасти тальятеле (фетучіне)
  • 500 г лисичок
  • 100 г пармезану
  • 2 зубчики часнику
  • 4-6 ст. ложок оливкової олії
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • Кілька гілочок базиліка або петрушки

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Відварити тальятеле в підсоленій воді до напівготовності.
  2. Розігріти на сковороді оливкову олію і вершкове масло.
  3. Потім 2 хвилини обсмажувати в цій суміші часник.
  4. Лисички добре промити і обсушити за допомогою паперового рушника.
  5. Додати гриби в сотейник і як слід їх посолити і поперчити (обов'язково це робити на самому початку, тоді вони, як губка, вберуть всі запахи). Тушкувати, не закриваючи кришкою, 15 хвилин.
  6. Готові макарони відкинути на друшляк і змішати з грибами.

Як подавати пасту з лисичками

Присипати сиром і прикрасити базиліком або петрушкою.

Дивіться відео, як збирати і готувати лисички:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами випічки з лисичками, а також писали, як зробити омлет з лисичками.