Макарони з лисичками та сиром
Паста з лисичками, часником і сиром – прекрасна ідея для вегетаріанського літнього обіду. Така страва готується дуже просто, але неодмінно порадує вас своїм яскравим і насиченим смаком.
Тальятеле з грибами і пармезаном можна доповнити келихом легкого білого вина.
Тальятеле з грибами і сиром
Макарони з лисичками та сиром
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 133 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г пасти тальятеле (фетучіне)
- 500 г лисичок
- 100 г пармезану
- 2 зубчики часнику
- 4-6 ст. ложок оливкової олії
- 1 ст. ложка вершкового масла
- Кілька гілочок базиліка або петрушки
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Відварити тальятеле в підсоленій воді до напівготовності.
- Розігріти на сковороді оливкову олію і вершкове масло.
- Потім 2 хвилини обсмажувати в цій суміші часник.
- Лисички добре промити і обсушити за допомогою паперового рушника.
- Додати гриби в сотейник і як слід їх посолити і поперчити (обов'язково це робити на самому початку, тоді вони, як губка, вберуть всі запахи). Тушкувати, не закриваючи кришкою, 15 хвилин.
- Готові макарони відкинути на друшляк і змішати з грибами.
Як подавати пасту з лисичками
Присипати сиром і прикрасити базиліком або петрушкою.
Дивіться відео, як збирати і готувати лисички:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами випічки з лисичками, а також писали, як зробити омлет з лисичками.