Табуле: готуємо східний салат з кускуса, зелені і свіжих овочів

26 липня 2018, 16:05
Табуле заправляється лимонним соком з оливковою олією

Табуле з овочами. Фото: depositphotos.com

Табуле рекомендується подавати вже після основних закусок, так як салат прекрасно "осаджує" вже з'їдену їжу і усуває наслідки "ледачого" шлунка.

Табуле по-ізраїльських

Реклама

Складові:

  • Крупа кускус – 0,5 склянки
  • Вода – 2/3 склянки
  • Огірок – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Болгарський перець, червоний, зелений і жовтий – по 0,5 шт.
  • Свіжі трави: петрушка, кінза, базилік, кріп, м'ята – по 5 г
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Рецепт приготування: 

  1. Заливаємо кускус гарячою водою і залишаємо запарюватися на 5 хвилин. Або ж заливаємо крупу водою і готуємо на сковороді 5 хвилин, помішуючи. У кашу для кольору можна додати куркуму.
  2. Зелень нарізаємо дуже дрібно, додаємо до неї сік з половинки лимона і оливкову олію, видавлюємо часник, солимо – виходить заправка для салату.
  3. Овочі нарізаємо дуже дрібно, додаємо до них готовий кускус, перемішуємо, поливаємо заправкою, ще раз перемішуємо, прикрашаємо гілочкою петрушки. Подаємо салат холодним.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати табуле з булгура. Сайт "Сьогодні" також розповідав, як приготувати ліниві голубці з кускус в духовці. Крім цього, ми ділилися рецептом фаршированих помідорів з кускусом.