Холодник на квасі: рецепт літнього супу

4 липня 2018, 13:56
Літо – головна пора холодних супів

Холодник на квасі. Фото: depositphotos.com

Існує маса різновидів холоднику в залежності від регіону, де його готують, і від кулінарних традицій кожної окремо взятої родини. Ми розповімо, як приготувати холодний буряковий суп на хлібному квасі.

Реклама

Холодник на квасі 

Складові: 

Реклама

  • 5 штук. буряка
  • 1 морква
  • 1 ст.л. оцту 3%
  • 700 мл хлібного квасу
  • 2 пучки зеленої цибулі
  • 2 огірки
  • 2 яйця
  • цукор
  • сіль
  • сметана
  • зелень – за смаком

Реклама

Рецепт приготування: 

  1. Буряк і моркву нарізати кубиками, буряк припустити на невеликому вогні протягом 3-5 хвилин з оцтом, моркву – так само, але без оцту.
  2. Охолодити овочі і покласти в квас. Якщо ви берете молодий буряк, то можна зварити і нарізати окремо його бадилля.
  3. Огірки очистити від шкірки, нарізати кубиками, нарізати відварені яйця і цибулю.
  4. Перед подачею в миску покласти огірки, моркву, цибулю і яйця, сіль та цукор, залити буряком з квасом.
  5. Подавати із зеленню і сметаною.

Напомним, ранее мы писали, як приготувати суп-пюре з щавлю. Сайт "Сьогодні" також ділився кращими рецептами окрошки. Крім цього, ми розповідали, як приготувати картопляний суп з черемшею.

Дивіться відео, у скільки обійдуться українцям різні рецепти окрошки: