Суперфуд на всі часи – як приготувати корисний крем-суп із черемші

28 квітня 2022, 18:00
Черемша – один з найкорисніших сезонних продуктів, багатих на вітаміни, цю зелень можна зібрати самостійно і приготувати смачні страви. Які – у статті

To get a healthy and nutritious dish, you can cook a delicious wild garlic cream soup

Про важливість раціонального харчування ми щодня чуємо від дієтологів: нині дати організму потрібні речовини допоможе сезонна зелень, одна з найкорисніших – черемша.

Вітаміну С у черемші більше, ніж у лимоні, а про лікувальні властивості можна писати дисертацію. З ведмежої цибулі або дикого часнику, як ще називають черемшу, готують супи, салати, соуси, відварюють у гарнірі.

Реклама

Один із смачних та корисних рецептів – це крем-суп із черемшею та хрумким беконом. Вам знадобиться:

  • 1 цибулина;
  • 100-150 г листя черемші (1 великий пучок);
  • 25 г петрушки;
  • 1 цибуля порей (біла частина);
  • 3 картоплини (середні);
  • 1 л овочевого бульйону;
  • 150 мл вершків 33%;
  • 50 мл білого сухого вина;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 4 скибочки бекону;
  • 1 лавровий лист;
  • сіль та чорний мелений перець за смаком.

Як правильно готувати:

1. Кубиками нарізаємо цибулю та картоплю, порей – кружальцями, все це томимо в каструлі з вершковим маслом. Коли цибуля почне змінювати колір, додаємо вино, а через три хвилини – гарячий овочевий бульйон та лаврове листя. Варити потрібно до готовності картоплі (приблизно 10 хвилин).

Реклама

Петрушку і черемшу потрібно промити і просушити, відкласти 4-6 листків останньої для прикраси, а решту порізати

2. Петрушку і черемшу потрібно промити і просушити, відкласти чотири-шість листків останньої для прикраси, а решту порізати. Додаємо зелень та вершки в каструлю, приправляємо сіллю та перцем. Як тільки суп закипить, потрібно зняти каструлю з вогню, дістати лавровий лист і збити вміст блендером.

3. Потім обсмажуємо бекон на пательні до хрусткої скоринки, забираємо зайвий жир паперовим рушником. Готово! Прикрасити блюдо в тарілці можна зверху листочками черемші та шматочками бекону або насінням.

Реклама

Чим ще корисна черемша і що ще можна приготувати із цієї зелені – рецепти корисних страв із черемшею читайте на vogue.ua.

Також ми писали, які ще продукти наприкінці весни підтримають імунітет та травлення.