Стейк з яблуками і розмарином: рецепт від Даші Малахової

18 вересня 2018, 10:49
Ідея смачного осіннього обіду

Стейк з яблуками. Фото: depositphotos.com

М'ясом з фруктами сьогодні особливо нікого не здивуєш. Але факт залишається фактом: саме вони допомагають передати всю повноту смаку страви, не затьмарюючи основний продукт. У нашому випадку це яловичий стейк, який Даша готує з карамелізованими яблуками. Впевнені, вам сподобається!

Стейк з яблуками і розмарином

Реклама

Інгредієнти:

  • яловичий стейк (завтовшки приблизно в палець)
  • 1 велике яблуко
  • 1/2 ст. цукру
  • 1 зубчик часнику
  • гілочка свіжого розмарину
  • сушений розмарин
  • оливкова олія
  • рослинна олія
  • 2-3 горошини чорного перцю
  • сіль

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Приготуйте ароматну суміш: розітріть в ступці сушений розмарин, часник, чорний перець і сіль.
  2. Натріть стейк оливковою олією і ароматною сумішшю.
  3. Розігрійте сковороду гриль і обсмажте стейк з двох сторін до появи "смужок" від гриля.
  4. Покладіть стейк до форми для запікання і поставте під гриль на 15-20 хвилин при температурі 250 С.
  5. Очистіть яблуко від шкірки, плодоніжки і насіння. Наріжте невеликими шматочками.
  6. Розігрійте в невеликій каструльці 2 ст. л. рослинної олії, всипте цукор і почекайте, поки цукор почне карамелізуватися і повністю перетвориться на карамель.
  7. Всипте до карамелі часточки яблук. Періодично струшуйте каструльку і стежте, щоб кожна скибочка яблука покрилася карамеллю.
  8. Додайте до каструльки з карамеллю і яблуками гілочку свіжого розмарину, ще раз все гарненько струсіть. Дайте інгредієнтам прогрітися разом близько однієї хвилини.
  9. Подавайте запечений під грилем стейк з карамелізованими яблуками і гілочкою розмарину.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом свинини з яблуками і шавлією від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати осінній салат із червонокачанної капусти з яблуками і волоськими горіхами.

Дивіться відео, як вибрати безпечне і свіже м'ясо: