Спагеті з лисичками й оливками: рецепт Юлії Висоцької

6 вересня 2018, 15:00
Смачна ідея для осінньої вечері

Спагеті з грибами Фото: depositphotos.com

Простий рецепт пасти з грибним соусом з лисичок. Таку страву можна приготувати також з іншими лісовими грибами.

Спагеті з лисичками й оливками

Реклама

Складові:

  • лисички – 500 г
  • спагетті – 300 г
  • оливки – 300 г
  • вершки – 80 мл
  • петрушка – 1 пучок
  • часник – 2 зубчики
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • перець чилі сухий – 1 шт.
  • перець чорний мелений – 1 дрібка
  • сіль морська – 1 ч. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Зубчики часнику розчавити плоскою стороною ножа й почистити. Петрушку дрібно порубати. З оливок вийняти кісточки.
  2. Розігріти у сковороді оливкове масло і обсмажити в ньому часник, щоб масло просякло його запахом.
  3. Вийняти часник, викласти в сковороду лисички, перець чилі і жменю подрібненої петрушки, посолити і поперчити, смажити на сильному вогні 4-5 хвилин.
  4. Злегка вистиглі лисички і оливки подрібнити ножем або в блендері так, щоб вийшли невеликі шматочки.
  5. Макарони відварити у воді злегка підсоленій та підмасленій.
  6. Повернути подрібнені лисички й оливки на сковороду, влити вершки і все прогріти.
  7. Викласти в соус макарони, перемішати. Посипати спагетті залишилося петрушкою і негайно подавати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти лосося у тесті з грибами і шпинатом. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом плову з грибами і куркою.

Дивіться відео, як виростити справжні гриби у банці: