Сік з паростків пшениці: користь зеленого коктейлю

24 листопада 2017, 12:40
В Україні набирає популярність фреш з паростків пшениці

Зелені коктейлі корисні для травлення. Фото: v.ivash/Freepik

З'явилася нова мода на здорове харчування. Прихильники правильного способу життя шаленіють за напоями із зеленої трави, а підприємливі люди вже навчилися на цьому заробляти. Киянка Юлія Підлісна вже третій рік сіє вдома пшеницю. Кожні два тижні вона збирає урожай і робить із зелені вітамінний сік.

Юлія коментує: "Вона вимагає щоденного догляду. Це досить складний процес: необхідний правильний полив, зрошення, підтримання потрібної температури і вологості. Заключна стадія приготування соку – це приємний фінал".

Реклама

Росте пшениця 10-14 днів, і за цей час досягає 15 сантиметрів у висоту. Більше, кажуть, не потрібно, інакше втрачається "соковитість" зелені.

Всі корисні властивості напою Підлісні перевірили на собі.

Юрій Підлісний заявив: "У мене часто не вистачає часу на повноцінний сон. Коли я почав пити вітграсс, від хронічної втоми не лишилося й сліду".

Реклама

"Маленький стакан соку з пророщеної пшениці за вмістом вітамінів рівноцінний майже 2 кілограмам фруктів. Щоб отримати 30 мл напою, мені знадобилося 45 грамів паростків пшениці", – говорить Юлія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Корисні властивості напою в світі обговорюють уже півстоліття. Втім, для українців це ще дивина.

Реклама

"Когось тонізує кава, але я віддаю перевагу вітграссу. Я п'ю його щоранку і почуваюся набагато краще фізично", – коментує Марина Шатова.

Підтверджують корисність соку і лікарі, але при цьому радять не зловживати цілющим напоєм.

"Вітграсс дуже добре діє на обмін речовин і ендокринну систему, покращує роботу кишково-шлункового тракту, виводить токсичні речовини. Він позитивно впливає на шкіру, волосся і нігті", – зазначила дієтолог і гастроентеролог Галина Незговорова.

І ще один приємний момент: зберігати сік з паростків пшениці можна протягом року. Щоправда, тільки в морозильній камері.

Нагадаємо, раніше дієтологи розповіли, як правильно вживати насіння чіа.