Соковитий апельсиновий пиріг без борошна: рецепт дня

4 лютого 2020, 17:40
Рецепт пирога з варених апельсинів з мигдалем

Соковитий апельсиновий пиріг

Пиріг з вареними апельсинами виходить дуже ніжним і ароматним. До його складу не входить пшеничне борошно – замість нього в тісто додається мигдальне. Таким чином, готовий десерт не містить глютену.

Дивіться відео, як приготувати тістечка з апельсиновою начинкою:

Реклама

Якщо у вас немає мигдальної муки, візьміть сирий мигдаль і залийте окропом на 10-15 хвилин, а потім очистіть від шкірки. Після цього горіхи обсушіть, а потім обсмажте в духовці або на сковороді до появи аромату. Мигдаль остудіть і ретельно подрібніть в блендері.

Читайте також:

Реклама

Пиріг з варених апельсинів

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 337 ккал

Інгредієнти:

  • 2 апельсина
  • 4 яйця
  • 200 г цукру
  • 300 г мигдального борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 ст.л. апельсинового лікеру

Спосіб приготування:

  1. Для початку потрібно зварити апельсини: цитрусові скласти в каструлю і залити холодною водою. Поставити на вогонь, дати закипіти і варити 25 хвилин. Після цього злити гарячу воду і знову залити апельсини холодною водою. Варити ще 25 хвилин і злити воду.
  2. Відварені апельсини порізати на невеликі шматочки. Викласти фрукти в миску і збити до однорідного стану.
  3. До апельсинів додати мигдалеву борошно, розпушувач і лікер, акуратно перемішати силіконової лопаткою.
  4. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки збити з третиною цукру в пишну піну, це займе приблизно 10 хвилин.
  5. Білки збити в пишну піну, додаючи поступово цукор, що залишився.
  6. До апельсиново-мигдальне тіста додати спочатку жовтки, перемішати акуратно лопаткою. Потім збиті білки і знову перемішати.
  7. У форму, змащену маслом, викласти тісто і поставити запікати в розігріту до 175 °С духовку на годину. Готовність перевірити за допомогою зубочистки.
  8. Готовий пиріг вийняти з духовки, дати трохи охолонути, зняти форму і повністю остудити.

Як прикрасити пиріг

Апельсиновий пиріг можна посипати цукровою пудрою і прикрасити цукатами з апельсинів. Або збити 250 г вершків, в кінці додавши столову ложку цукрової пудри. Корж розрізати ниткою на дві частини. Нижню частину намазати половиною вершків, накрити коржем, знову намазати вершками і посипати смаженим мигдалем.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом парового апельсинового пудингу . "Сьогодні" також розповідали, як зробити апельсиновий молочний коктейль .