Сливовий кетчуп на зиму: рецепт приготування

30 липня 2020, 13:58
Готуємо незвичайний домашній кетчуп з аличі та перцю

Сливовий кетчуп на зиму

Цей домашній кетчуп з аличі дуже схожий на знаменитий грузинський соус ткемалі. Він готується з додаванням солодкого і гострого перцю, а також суміші пряних трав.

Такий кетчуп – ідеальне доповнення до шашлику, запеченого м'яса, страв з птиці та овочів.

Реклама

Сливовий кетчуп з перцем

Сливовий кетчуп на зиму

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 184 ккал на 100 г

Складові:

  • Алича – 1 кг
  • Перець чилі червоний – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – 2 шт.
  • Оцет – 2 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Гвоздика – 10 шт.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Кардамон – 2 зерна
  • Розмарин – 0,5 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – на кінчику ножа
  • Лавровий лист – 2 шт.

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Червону стиглу аличу очистіть від кісточки і перебийте в блендері або перекрутіть на м'ясорубці.
  2. Додайте дрібно порізаний болгарський перець.
  3. Поставте на маленький вогонь і, довівши до кипіння, покладіть відразу всі спеції.
  4. Варіть, постійно помішуючи доти, доки соус не зменшиться в обсязі на одну третину (приблизно 20 хвилин). Тепер посоліть і додайте оцет.

Як зберігати кетчуп з аличі

Розлийте в простерилізовані банки або пляшки, і укупорьте, не обов'язково герметично (в тому випадку доведеться зберігати кетчуп в прохолодному місці).

Дивіться відео, як вибрати кетчуп в магазині:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами різних домашніх соусів на зиму, а також писали, як зробити смачні соуси до шашлику.