Занадто гарячі напої провокують рак стравоходу

19 червня 2016, 00:48
Такі популярні напої як кава і чай мате потрапили під підозру Міжнародного агентства з вивчення раку (IARC) ще в 1991 році

Фото: instagram/desartdecor_spb

Однак з'ясувалося , що небезпечний не стільки склад напою , скільки його температура , пише "Ортодокс".

Журі з 23 експертів IARC проаналізували понад тисячу експериментів на тваринах і людях , націлених на виявлення канцерогенних властивостей кави і популярного в Південній Америці чаю мате і прийшли до висновку , що вирішальним фактором розвитку раку гортані є звичка пити напої з температурою вище 65 градусів . Про це оголосив директор IARC Крістофер Вайлд .

Реклама

Хоча експерти IARC перестали звинувачувати в раку самі напої , вони звернули особливу увагу на любов жителів Китаю , Туреччини , Ірану , країн Латинської Америки вживати напої , нагріті до температури 70 градусів . Чим вище температура , тим вище ризик виникнення раку . Жителі Європи і Північної Америки надають перевагу гарячим напоям з температурою нижче 60 градусів , що можна назвати більш здоровою і безпечною звичкою .