Сібас в духовці з пряними травами і часником: рецепт дня

4 серпня 2020, 16:45
Найпростіший рецепт запеченої риби в духовці

Святкові страви на Трійцю

Сібас – основа середземноморської дієти. Цю рибу смажать на грилі, запікають в духовці, припускають в пряному відварі.

Цибуля, часник, фенхель, пряні трави, а також цитрусові і помідори – ось кращий акомпанемент до сібаса, приготовленого будь-яким способом.

Реклама

Сібас в духовці з пряними травами і часником

Святкові страви на Трійцю

Час приготування:

Реклама
  • 40 хвилин

Калорійність:

  • 120 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 тушка сібаса
  • Багато свіжої зелені (розмарин, чебрець, лавр)
  • 1-2 головки часнику
  • 1 лимон
  • Велика морська сіль

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Підготувати рибу: почистити, випатрати і видалити зябра.
  2. Часник розрізати впоперек і прямо в шкірці викласти разом з половиною зелені на деко.
  3. Помістити зверху рибу, рясно посипати морською сіллю. Додати тонкі кружальця лимона і залишки зелені.
  4. Відправити в розігріту до 190 °С духовку приблизно на 30 хвилин. Не пересушити.

Як подавати страву

Подавати рибу разом з кускусом, запеченою картоплею або літнім салатом з помідорів.

Дивіться відео, як зробити бургер з рибою на грилі:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти сібаса з апельсинами і помідорами.