День Незалежності-2020: страви української кухні, які варто спробувати кожному іноземцю

24 серпня 2020, 11:30
На честь Дня Незалежності розповідаємо про головні українські страви

Святкові українські страви

Одна з найприємніших частин подорожі – це можливість краще пізнати місцеву їжу. Українська кухня неймовірно різноманітна, і кожен регіон має свої особливості. Однак деякі страви зробили українську кухню відомою в кулінарному світі.

Від борщу до котлети по-київськи – ось сім апетитних страв, які, за версією Green Tour Ukraine, кожен іноземець повинен спробувати під час візиту до України.

Реклама

Борщ

Український борщ
Фото: depositphotos.com

Борщ відомий у всьому світі. Одним з основних інгредієнтів цього блюда є буряк, який додає борщу інтенсивний червоний колір. Інші компоненти – картопля, морква, капуста, цибуля і м'ясо.

Читайте також:

Коли ви замовляєте борщ в українському ресторані, його зазвичай приносять зі сметаною і маленькими часниковими булочками – пампушками.

Реклама

Вареники

Вареники готують з різними начинками
Фото: depositphotos.com

Ще одне традиційне блюдо в Україні – вареники. Це свого роду пельмені з різноманітними начинками. Серед найпопулярніших і, отже, найсмачніших, слід згадати картопляне пюре, гриби, капусту, варений фарш або солодкі з вишнями. Отже, вибір залежить від вас!

Реклама

Сало

Сало подають з чорним хлібом і часником
Фото: pixabay.com

Сало займає особливе місце в українській кухні. Його зазвичай подають на шматку домашнього хліба з зубчиком часнику.

Дивіться відео про унікальні українські продукти:

Деякі іноземці вважають це страву дивною або навіть неприємною, і не можуть змусити себе спробувати свіже сире сало. Однак якщо ви не готові їсти сало шматками, ви повинні хоча б спробувати його у вигляді хлібної намазки з травами і спеції. Така закуска часто подається в ресторанах традиційної української кухні.

Голубці

Голубці традиційно готують з м'ясом і рисом
Фото: depositphotos.com

Ця страва дуже популярна в Україні, хоча приготувати її нелегко. По-перше, ви повинні зробити начинку з рису, цибулі, моркви і фаршу, а потім загорнути її у відварені листя капусти. Після цього голубці потрібно тушкувати близько години в томатному соусі.

Котлета по-київськи

Котлета по київськи
Фото: depositphotos.com

Хоча у цієї страви французьке походження, ви напевне повинні спробувати її на однойменній батьківщині. Вам обов'язково сподобається цей соковитий курячий рулет, нафарширований часниковим маслом і сумішшю петрушки і спецій, а потім запанірований і обсмажений у фритюрі. Пам'ятайте, що розрізати котлету по-київськи треба акуратно, щоб не забризкати себе гарячим маслом.

Деруни

Деруни готують з тертої картоплі
Фото: depositphotos.com

Ця страва дуже популярна в Україні, тому що, з одного боку, її легко приготувати, а з іншого боку, вона дуже смачна! Зазвичай ці тонкі картопляні млинці подаються зі сметаною; проте вони можуть бути нафаршировані грибами або м'ясом, що робить їх ще ситнішими і соковитішими.

Узвар

Узвар із сухофруктів
Фото: depositphotos.com

Узвар – традиційний напій із сухофруктів, переважно з яблук, слив і груш. Цей корисний освіжаючий напій -прекрасний вибір для спекотних літніх днів. Його також подають під час святкової різдвяної вечері.

Обов'язково спробуйте всі ці смачні страви під час вашого наступного перебування в Україні!

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити пишні вареники з вишнею на пару.