Успенський піст триватиме з 14 по 27 серпня. Протягом цього періоду не можна вживати продукти тваринного походження: м'ясо, птицю, молоко і яйця. Тому під час посту доводиться готувати звичні страви по-новому. Наприклад, борщ без м'яса, але з грибами і чорносливом.
Пісний борщ з грибами та чорносливом
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 49 ккал на 100 г
Складові:
- 10 г сушених білих грибів
- 100 г буряка
- 1,5 ст.л. рослинної олії
- 1 ч.л. оцту 3%
- 1 ст.л. томатної пасти
- 1/2 шт. моркви
- 1/2 шт. кореня петрушки
- 1 ріпчаста цибуля
- 150 г білокачанної капусти
- 60 г чорносливу без кісточки
- 1 ч.л. цукру
Спосіб приготування:
- Сушені гриби промити і залити водою, щоб рідина злегка їх покривала. Залишити на 3-4 години.
- Буряк нарізати соломкою, злегка обсмажити на частині олії, додати оцет, томатну пасту, цукор, трохи води і тушкувати до готовності буряків.
- Моркву і цибулю нарізати соломкою і обсмажити на олії, що залишилася.
- Грибний настій процідити, влити 4 склянки води, додати нарізані соломкою гриби, довести до кипіння.
- Покласти нарізану кубиками картоплю, нашатковану соломкою капусту, варити суп 10 хвилин.
- Додати розпарений чорнослив, буряк, дрібно нарізаний корінь петрушки і пасеровані овочі. Варити ще 15 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності посолити, додати перець горошком і мелений чорний перець.
Як подавати пісний борщ
Подавайте страву разом з нарізаною зеленню і житнім хлібом.
Дивіться відео, як осучаснити український борщ і вареники:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити зелений борщ без м'яса.