Паска на Великдень з глазур'ю
Здобні паски з родзинками і білковою глазур'ю – неодмінний атрибут Великодня. Їх традиційно печуть напередодні свята – в Чистий четвер або Велику суботу.
Паски, приготовані за рецептом Юлії Висоцької, виходять дуже смачними і ароматними. Крім цього, вони довго не черствіють, залишаючись м'якими протягом декількох днів.
Паски на Великдень з сухими дріжджами
Паска на Великдень з глазур'ю
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 1076 ккал на порцію
Складові:
- Борошно – 1 кг
- Вершкове масло – 400 г
- Яйця курячі – 5 шт.
- Ізюм – 180 г
- Цукор коричневий – 50 г
- Молоко – 400 мл
- Ром – 150 мл
- Ванільний екстракт – 1 ч. Л.
- Сухі дріжджі – 1 упаковка (11 г)
- Сіль морська – 1/2 ч. Л.
Для глазурі:
- Цукрова пудра – 150 г
- Яєчні білки – 2 шт.
Спосіб приготування:
- Духовку розігріти до 180 °C.
- Ізюм замочити в ромі і дати постояти, потім рідину злити.
- Молоко підігріти до кімнатної температури.
- У чашу комбайна всипати борошно, додати дріжджі, цукор, сіль і попередньо розм'якшене вершкове масло і вимісити на маленькій швидкості насадкою-гаком.
- Продовжуючи вимішувати, по одному ввести яйця і ванільний екстракт, потім додати родзинки, влити тепле молоко і місити, поки не вийде досить рідке, однорідне тісто.
- Розділити готове тісто на дві частини і розкласти по формах так, щоб воно займало трохи більше половини обсягу. Накрити форми рушником або харчовою плівкою і прибрати в тепле місце для вистоювання на півтори-дві години.
- Як тільки тісто підійде до верхнього краю форми, поставити в розігріту духовку і випікати 45-50 хвилин.
- Приготувати глазур, збивши білки з цукровою пудрою, і відразу нанести на теплі паски.
Поради від Юлії Висоцької
- Якщо немає рому, заваріть міцний фруктовий чай або Ерл Грей і замочіть в ньому родзинки, до нього непогано додати трохи в'яленої вишні, закарамелізовану цедру апельсина і лимона, та й взагалі будь-які сухофрукти.
- Тісто має вийти досить рідким, липким і слухняним, воно легко "подружиться" з вашими улюбленими прянощами – кардамон або кориця будуть тут дуже до речі, а готову паску можна прикрасити кондитерською посипкою.
Дивіться відео, як спекти пасхального баранчика:
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, що готують на православний Великдень. Ми також розповідали, як зробити кольорову глазур для пасок .