Найсмачніша паска на Великдень від Юлії Висоцької

7 квітня 2020, 09:09
Перевірений рецепт паски

Паска на Великдень з глазур'ю

Здобні паски з родзинками і білковою глазур'ю – неодмінний атрибут Великодня. Їх традиційно печуть напередодні свята – в Чистий четвер або Велику суботу.

Паски, приготовані за рецептом Юлії Висоцької, виходять дуже смачними і ароматними. Крім цього, вони довго не черствіють, залишаючись м'якими протягом декількох днів.

Реклама

Паски на Великдень з сухими дріжджами

Паска на Великдень з глазур'ю

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 1076 ккал на порцію

Складові:

  • Борошно – 1 кг
  • Вершкове масло – 400 г
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Ізюм – 180 г
  • Цукор коричневий – 50 г
  • Молоко – 400 мл
  • Ром – 150 мл
  • Ванільний екстракт – 1 ч. Л.
  • Сухі дріжджі – 1 упаковка (11 г)
  • Сіль морська – 1/2 ч. Л.

Для глазурі:

Реклама
  • Цукрова пудра – 150 г
  • Яєчні білки – 2 шт.

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріти до 180 °C.
  2. Ізюм замочити в ромі і дати постояти, потім рідину злити.
  3. Молоко підігріти до кімнатної температури.
  4. У чашу комбайна всипати борошно, додати дріжджі, цукор, сіль і попередньо розм'якшене вершкове масло і вимісити на маленькій швидкості насадкою-гаком.
  5. Продовжуючи вимішувати, по одному ввести яйця і ванільний екстракт, потім додати родзинки, влити тепле молоко і місити, поки не вийде досить рідке, однорідне тісто.
  6. Розділити готове тісто на дві частини і розкласти по формах так, щоб воно займало трохи більше половини обсягу. Накрити форми рушником або харчовою плівкою і прибрати в тепле місце для вистоювання на півтори-дві години.
  7. Як тільки тісто підійде до верхнього краю форми, поставити в розігріту духовку і випікати 45-50 хвилин.
  8. Приготувати глазур, збивши білки з цукровою пудрою, і відразу нанести на теплі паски.

Поради від Юлії Висоцької

  • Якщо немає рому, заваріть міцний фруктовий чай або Ерл Грей і замочіть в ньому родзинки, до нього непогано додати трохи в'яленої вишні, закарамелізовану цедру апельсина і лимона, та й взагалі будь-які сухофрукти.
  • Тісто має вийти досить рідким, липким і слухняним, воно легко "подружиться" з вашими улюбленими прянощами – кардамон або кориця будуть тут дуже до речі, а готову паску можна прикрасити кондитерською посипкою.

Дивіться відео, як спекти пасхального баранчика:

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, що готують на православний Великдень. Ми також розповідали, як зробити кольорову глазур для пасок .