Великдень-2020 відзначатимуть 19 квітня . На святковому столі в цей день обов'язково повинна бути сирна паска. Для неї потрібно використовувати сир найкращої якості – свіжий, сухий і однорідний.
Спробуйте приготувати традиційну сирну паску за нашим рецептом з додаванням чорного шоколаду, родзинок, апельсинової цедри і коньяку.
Шоколадно-апельсинова паска
Час приготування:
- 1 година + час на охолодження
Калорійність:
- 249 ккал на 100 г
Складові:
- 50 г родзинок
- 2 ст. л. коньяку
- 400 г сиру
- 75 г цукрової пудри
- 90 г м'якого вершкового масла
- 375 мл вершків 33%
- 300 г чорного шоколаду
- Терта цедра одного апельсинами
Дивіться відео, як спекти великоднього баранчика:
Спосіб приготування:
- Ізюм промийте і замочіть в алкоголі на півгодини.
- Сир, вершкове масло, цукрову пудру і 200 мл вершків з'єднайте в чаші кухонного комбайна. Збийте до однорідного стану.
- Шоколад розламайте на шматочки і розтопіть з вершками, що залишилися, на водяній бані. Додайте до сирної маси і знову збийте до однорідності. Потім додайте родзинки і дрібно натерту цедру апельсина. Перемішайте.
- Спеціальну пасочницу акуратно застеліть марлею в чотири шари. Викладіть в неї сирну масу. Загорніть краї марлі, покладіть зверху блюдце, а на нього поставте вантаж (банку з водою або інший). Приберіть в холодильник на ніч.
- Переверніть сирну паску на блюдо, акуратно зніміть форму і марлю. Прикрасьте за бажанням, наприклад, цукатами з апельсинових кірок .
На замітку
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати паску в хлібопічці .