Сама ніжність: як приготувати паштет з курячої печінки

19 липня 2018, 13:45
Якщо у вас немає бренді і хересу, замініть їх коньяком, ромом або вином

Курячий паштет Фото: depositphotos.com

Курячий паштет, приготований за цим рецептом, виходить дуже смачним і ніжним. Подавайте його з грінками, кріспами або гріссіні.

Паштет із курячої печінки

Реклама

Складові:

  • 150 г вершкового масла
  • 400 г курячої печінки
  • 1 середня цибулина
  • 5 листочків свіжого чебрецю
  • 2 ст.л. хересу
  • 1 ст.л. бренді
  • 2 ст.л. густих вершків
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Розтоплюємо на пательні 100 г нарізаного вершкового масла.
  2. Додаємо курячу печінку, цибулю і чебрець. Смажимо на середньому вогні, весь час помішуючи, протягом 4-5 хвилин.
  3. Додаємо алкоголь, сіль, перець, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 5 хвилин. Потім знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути і збиваємо все блендером в однорідну масу.
  4. Решту масла розтоплюємо на водяній бані, даємо трохи охолонути. Тим часом збиваємо вінчиком вершки.
  5. Додаємо до печінки тепле розтоплене масло, столову ложку бренді і вершки. Акуратно все перемішуємо. Охолоджуємо в холодильнику протягом 6 годин.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пісний паштет з квасолі. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом смаженої курячої печінки з яблуками. Крім цього, ми розповідали, як приготувати салат з авокадо і печінки.

Реклама

Дивіться відео, як готують паштет: