Салати на День Валентина: ТОП-5 рецептів для романтичної вечері

5 лютого 2018, 12:05
Добірка салатів до 14 лютого

Рецепти на День Валентина Фото: Getty

Ви ламаєте собі голову, що б таке приготувати до столу на День святого Валентина? Наші ідеї допоможуть вам порадувати кохану людину в це свято.

Салат з руколи і креветок

Реклама

Фото: pixabay.com

Складові:

Реклама
  • Королівські креветки – 4 шт.
  • Перебитий часник – 1 г
  • Рукола – маленький пучок
  • Кедрові горіхи – жменя
  • Помідори черрі – 2-3 шт.
  • Оливкова олія – за смаком
  • Лимонний сік – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком
  • Пармезан – 15 г

Рецепт приготування:

1. Креветки посипати сіллю і меленим перцем; швидко обсмажити в оливковій олії разом з подрібненим часником.

2. Помідори черрі розрізати на чотири частини. Викласти на тарілку підготовлену рукколу, помідори і креветки; посолити і поперчити за смаком.

Реклама

3. Полити салат лимонним соком і оливковою олією, потім посипати кедровими горіхами і тертим пармезаном.

Салат "Лардон"

Фото: Freepik

Складові:

  • Яйце-пашот – 1 шт.
  • Козячий сир – 15 г
  • Підготовлений салат фризі – 50 г
  • Помідори черрі – 50 г
  • Бекон – 25 г
  • Крутонами – 15 г
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Мелена паприка – за смаком
  • Перебитий часник – 1 г

Для заправки:

  • Тростинний цукор – 20 г
  • Жовток – ½ шт.
  • Лук-шалот – 2 г
  • Часник – 1 г
  • Малиновий оцет – 3 г
  • Середньо-гостра дижонская гірчиця – 5 г
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Рецепт приготування:

1. Бекон підсмажити на сухій сковороді і нарізати невеликими шматочками. Помідори черрі розрізати на 4 частини.

2. Білий хліб нарізати кубиками і підсушити в духовці. Приправити сумішшю оливкового масла, паприки і часнику.

3. Для заправки збити всі інгредієнти в блендері, поступово додаючи оливкова олія.

4. Перемішати салат фризі, помідори, бекон і крутон. Полити заправкою. Зверху викласти яйце-пашот і козячий сир.

Салат з ростбіфом

Фото: pixabay.com

Складові:

  • Рукола – ½ пучка
  • Фризе – ½ пучка
  • Печериці – 100 г
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Помідори черрі – 50 г
  • Ростбіф – 100 г
  • Оливкова олія – за смаком
  • Лимонний сік – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

1. Підготувати салатне листя. Печериці нарізати тонкими пластинками і обсмажити на рослинній олії. Посолити і поперчити, дати охолонути. Помідори черрі розрізати на чотири частини.

2. Ростбіф дуже тонко нарізати. Змішати в мисці салатне листя, печериці, помідори черрі і м'ясо. Заправити оливковою олією і лимонним соком. Посолити і поперчити салат до смаку.

"Цезар" з куркою

Фото: Freepik

Складові:

  • Товсті скибки білого хліба – 2 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Салат ромен – 1 пучок
  • Помідори черрі – 2-3 шт.
  • Сіль перець

Для заправки:

  • Часник – 1 часточка
  • Консервовані анчоуси – 1-2 шт.
  • Пармезан – 25 г
  • Домашній майонез – 3 ст.л.
  • Білий винний оцет – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

1. Хліб нарізати кубиками і підсушити в духовці. Скропити оливковою олією і посипати сіллю.

2. Натерти філе олією, що залишилася, приправити за смаком. Розігріти сковороду гриль на середньому вогні. Покласти курку на сковороду і смажити 4 хвилини. Перевернути, готувати ще 4 хвилини. Проткнути ножем – повинен виділятися прозорий сік.

3. Очищений часник пропустити через прес; розім'яти анчоуси виделкою. Натерти грудку сиру і змішати з іншими інгредієнтами для заправки. Приправити за смаком.

4. Натерти пармезан великими пластинками. Порвати салат руками і скласти в миску.

5. Додати більшу частину заправки і перемішати. Зверху розподілити грінки і нарізані помідори, потім скропити заправкою, що залишилася.

6. Нарізати курку скибочками і викласти збоку. Посипати салат пармезаном і відразу ж подавати.

Салат "Нісуаз"

Фото: Freepik

Складові:

  • Упаковка салату латук або міксу салатів
  • Велика відварна картопля – 2 шт.
  • Відварна стручкова квасоля – 1 склянка
  • Томати черрі – 6-8 шт.
  • Оливки – 12-14 шт.
  • Каперси – 8-10 шт.
  • Відварені яйця – 2 шт.
  • Консервований тунець шматочками – 200 г
  • Анчоуси – 6-8 шт.
  • Дижонська гірчиця – 1 ч.л.
  • Зерниста гірчиця – 1 ч.л.
  • Очищений часник – 1 зубчик
  • Білий винний оцет – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 4 ст.л.

Рецепт приготування:

1. Приготувати заправку для салату: змішати оливкову олію, винний оцет, пропущений через прес часник і два види гірчиці.

2. Помістити на тарілки листя салату (їх потрібно попередньо замочити на годину в холодній воді і обсушити) і полити невеликою кількістю заправки.

3. Очищені яйця і картоплю нарізати скибочками, викласти їх поверх зелені. Зверху покласти відварну квасолю. Знову полити невеликою кількістю заправки.

4. Помідори черрі розрізати навпіл, викласти їх на блюдо разом зі шматочками тунця і оливками.

5. Зверху прикрасити салат каперсами і анчоусами. Полити залишками заправки.

6. Подавати "Нісуаз" разом з хрустким французьким багетом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом класичного "Цезаря" з куркою. Ми також розповідали, як приготувати салат з курячого філе з кукурудзою.

Дивіться відео, як приготувати салат в половинках авокадо: