Як приготувати салат "Мімоза" на Новий рік

31 грудня 2020, 11:26
Класичний рецепт смачного салату "Мімоза"

Салат "Мімоза" на Новий рік

"Мімоза" – такий собі весняний привіт грудню. Зрозуміло, що все завдяки красивій прикрасі салату (жовток), – ця страва нагадує квітки мімози. Ну й звісно, років 30 тому симпатична "Мімоза", разом з олів'є і холодцем, була невід'ємною частиною новорічного столу. І якщо раптом вам захочеться приготувати цей салат, то чому ні?

Готувати його нескладно, але весь процес займає не менше півтори години, а крім того, всі верстви повинні як слід просочитися, перш ніж салат можна буде подавати на стіл. В ідеалі "Мімозу" потрібно готувати ввечері напередодні свята або за день до приходу гостей.

Реклама

Класичний рецепт салату "Мімоза"

Рецепти салату "Мімоза" на Новий рік

Час приготування:

Реклама
  • 1.5 години

Калорійність:

  • 183 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 банка рибних консервів в олії (найкраще сайра або горбуша)
  • 3 картоплини
  • 3 моркви
  • 3-4 яйця
  • 1 цибулина
  • Майонез для заправки
  • Зелень для прикраси

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Відваріть моркву, картоплю і яйця. Цибулю дрібно наріжте. Готові овочі повністю охолодіть, яйця, зварені круто, залийте холодною водою. Потім все очистіть.
  2. Відокремте жовтки від білків, окремо натріть і те й інше на дрібній тертці. Картоплю і моркву теж натріть. З консервів злийте рідину, видаліть кісточки і розімніть вилкою.
  3. Починайте викладати салат шарами. Спочатку рибні консерви, які будуть "фундаментом", потім білки, морква, цибуля, картопля. Між двома шарами завжди йде шар майонезу. На картопля, який не покривається майонезом, зверху обережно висипається тертий яєчний жовток, який треба розподілити акуратно, залишаючи верхівку повітряної. Зверху салат можна прикрасити гілочкою зелені.

Тут знайдете 8 рецептів салату олів'є і ще 5 рецептів салатів з морепродуктами.