Салат Цезар: простий рецепт зі смаженою куркою і грінками

28 січня 2019, 14:31
Курка, приготовлена на сковороді гриль, виходить м'якою і соковитою

Салат Цезар з куркою гриль Фото: depositphotos.com

Класичний салат Цезар – це хрусткий салат романо, куряче філе, яке тане в роті і, звичайно ж, знаменита яєчно-часникова заправка. Його приготування не вимагає великих зусиль і не займає багато часу. Але результат вражає як на смак, так і на вигляд.

Салат Цезар з куркою

Реклама

Складові:

  • 4 курячих філе
  • великий пучок салату романо
  • 7 шматків білого або сірого хліба
  • 30 г пармезану
  • 50 мл соєвого соусу

Для заправки:

  • 1 яйце
  • 1 зубчик часнику
  • 2 столові ложки соку лимона
  • 0,5 чайної ложки гірчиці діжонської
  • 5 філе анчоусів
  • 180 мл оливкової олії

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Куряче філе відбити, залити соєвим соусом і залишити на 15-30 хвилин.
  2. Помити і обсушити салатні листя, пошматувати у велику салатницю.
  3. Порізати хліб на рівні кубиків розміром в 1,5-2 см. Обсмажити в сковорідці на оливковій олії до хрусткого стану. Остудити, викласти до листя салату.
  4. Для приготування соусу необхідно збити всі інгредієнти (крім оливкової олії) в блендері до отримання однорідної маси. Потім слід поступово додати оливкову олію, продовжуючи збивати, поки соус не загусне.
  5. Додати заправку до салату і перемішати. Викласти на тарілки.
  6. Куряче філе посмажити на сковорідці гриль до повної готовності, нарізати і покласти зверху на зелень. Останній штрих – посипати все тертим сиром.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом ролу з салатом Цезар. Ми також писали, як приготувати салат з креветками і авокадо.

Дивіться відео, як приготувати салат Цезар з куркою гриль: