З розмарином і часником: рецепт запеченої доради на грилі

6 травня 2020, 17:32
Дорада на грилі – прекрасне рішення для весняного пікніка на дачі

Дорада на грилі

Дорада ідеально підходить для запікання на грилі. Гурманам до вподоби не занадто дрібні тушки – від 25 до 40 сантиметрів, хоча дорада може бути й більшою. Ми розповімо, як приготувати рибу на грилі з пряними травами і часником конфі.

Дорада на грилі

Реклама

Інгредієнти:

  • Риба (дорада) – 4 шт.
  • Розмарин свіжий – 4 гілочки
  • Чебрець – за смаком
  • Оливкова олія – 100 мл
  • Часник конфі – 100 г
  • Сіль, перець

Для часнику конфі:

  • Часник – 200 г
  • Олія – 250 мл

Дорада на грилі

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Приготувати часник конфі. Залити очищені зубчики маслом і готувати на повільному вогні близько години, поки часник не стане м'яким. Масло не повинно кипіти.
  2. Рибу почистити і випатрати. Зробити на кожній тушці діагональні надрізи з кожного боку до кістки. Всередину покласти часник, розмарин і чебрець.
  3. Приправити рибу сіллю і перцем, змастити маслом.
  4. Розігріти гриль і смажити дораду до готовності. Пробувати перевертати рибу можна через 7 хвилин від початку приготування.
  5. Подавати дораду можна з будь-яким гарніром на свій смак, за бажанням окропивши лимонним соком.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запеченої скумбрії. "Сьогодні" також писали, як зварити справжню юшку на природі.

Дивіться відео, як правильно вибрати якісну рибу:

Реклама