Корисніший і містить більше клітковини як житный, так і пшоничний хліб з цільнозернового борошна
Хліб зі 100-відсоткового рафінованого зерна і рафінованого борошна як основного – найменш поживний і корисний. Якого хліба варто уникати, розповіли канадські медики у журналі Nutrients.
Чи варто відмовлятися від хліба?
Відмовлятися від хліба зовсім не варто, оскільки до його складу входять речовини, необхідні для повноцінного функціонування організму.
Наприклад, вміст клітковини у хлібі задовольняє потребу людини у вітамінах групи В. Також без достатньої кількості клітковини, тобто харчових волокон, неможлива нормальна робота нашої системи травлення.
Харчові волокна містяться у всіх видах хліба, але різниця полягає у їхній кількості. Для забезпечення потреби організму в клітковині, особливо в нерозчинній, краще обирати цільно- або мультизерновий хліб.
Який хліб корисніший для здоров'я
Також раніше ми писали, у яких продуктах ще багато клітковини.