Різдвяний салат з прошутто і мандаринами: рецепт від Джеймі Олівера

11 грудня 2019, 09:00
Рецепт святкового салату на католицьке Різдво

Джеймі Олівер

Це дійсно фантастичний салат для святкової вечері на Різдво . Він легкий і наповнений дивовижними смаковими поєднаннями – в ньому є шинка з солонуватим присмаком, трохи солодкої, вершкової моцарели і освіжаючі клементини.

Дивіться відео, як приготувати салат з курки з хурмою:

Реклама

Читайте також:

Різдвяний салат від Джеймі Олівера

Реклама
Фото: flickr.com

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 4 кульки моцарели по 100 г
  • Морська сіль і мелений перець
  • 1 лимон
  • 4 клементина, очищені і нарізані кружальцями 1 см
  • 2 пучка рукола, промитих і висушених
  • 1 качан радіккіо, промитий і порваний руками
  • Маленький пучок м'яти, тільки листя
  • 4 скибочки копченого прошутто
  • Маленька жменю натертого пластинками пармезану
  • Зістарений винний оцет

Для заправки:

Реклама
  • 3.5 ст.л. свіжовичавленого лимонного соку
  • 10 ст.л. оливкового масла extra virgin
  • Сіль і мелений чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Візьміть чотири тарілки і грубо розкришіть на них по кульці моцарели. Посипте сіллю, перцем і тертою лимонною цедрою.
  2. Викладіть зверху шматочки клементина – по одному фрукту на тарілку.
  3. Змішайте всі інгредієнти для заправки в банку з кришкою і добре струсіть.
  4. Покладіть листовий салат і м'яту в миску, додайте частину заправки. Трохи листя м'яти залиште для подачі.
  5. Покладіть на обробну дошку один скибочку прошутто і загорніть в нього приблизно чверть зелені.
  6. Викладіть цей "букетик" зверху на клементини. Повторіть з залишками шинки і зелені.

Як подавати салат

Посипте кожну порцію пластівцями пармезану, прикрасьте листочками м'яти і збризніть бальзамічним оцтом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом різдвяного пуншу від Джеймі Олівера . "Сьогодні" також писали, як приготувати англійський фруктовий кекс на Різдво.