I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Католицьке Різдво 2019: ТОП-5 рецептів святкових страв

Кращі рецепти на католицьке Різдво

25 грудня католики у всьому світі відзначають Різдво . У цей день прийнято збиратися всією сім'єю за святковим столом.

Дивіться відео про різдвяні традиції різних країн:

Реклама

Традиційні різдвяні страви у католиків відрізняються в залежності від країни, але зазвичай це запечена птиця, салати і гарніри з зимових овочів, десерти і гарячі напої. Ми зробили невелику добірку класичних рецептів.

Читайте також:

Реклама

Запечена качка з яблуками, журавлинним соусом і лимонним рисом

Запечена качка с яблуками і рисом
Запечена качка с яблуками і рисом

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

Реклама

Для качки:

  • Качка вагою близько 2-х кг
  • 3-4 кислих зелених яблука
  • Сіль, перець – за смаком

Для соусу:

  • 500 г журавлини
  • 200 г коричневого цукру
  • 1 паличка кориці
  • 5 бутонів гвоздики
  • Цедра і сік одного лимона
  • 180 г портвейну

Для рисового гарніру:

  • 2 чашки рису басматі
  • 4 чашки води
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • Цедра 1/2 лимона
  • 1 головка часнику
  • 1 гілочка чебрецю
  • 1 ч. л. морської солі

Спосіб приготування:

  1. Потрошенную качку промити зовні і всередині, натерти сіллю і перцем.
  2. Яблука промити, видалити серцевину, розрізати на четвертинки, нафарширувати ними качку.
  3. Помістити качку в форму для запікання, налити 0,5 склянки води, накрити фольгою.
  4. Запікати на максимальній температурі близько 1,5 години, періодично поливаючи виділився жиром. Коли буде качка майже готова, зняти фольгу і дати підрум'янитися.
  5. Для журавлинного соусу всі складові скласти в глибоку каструлю, довести до кипіння і варити 15-20 хвилин. Остудити, вийняти цедру, корицю і гвоздику.
  6. Зробити гарнір. Рис промити до чистої води. Покласти в каструлю мультиварки рис, холодну воду, рослинне масло, сік і подрібнену цедру лимона (тільки жовту частину), цілу головку часнику, чебрець і сіль.
  7. Готувати в режимі "Молочна каша", після сигналу вийняти часник і чебрець, рис перемішати.
  8. Подавати запечену качку разом з журавлинним соусом і рисом.

Шведський салат з оселедця і буряка

Салат з буряком і оселедцем
Салат з буряком і оселедцем

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 філе слабосоленої оселедця
  • 1 велика варений буряк
  • 4 середні варені картоплини
  • 1 невелика цибулина
  • 2 невеликих свіжих огірочка
  • 3 гілочки кропу

Для заправки:

  • 150 мл жирної сметани
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. меду
  • Сіль перець

Спосіб приготування:

  1. Філе оселедця нарізати невеликими шматочками, буряк, картопля і огірки – кубиками.
  2. Цибулину очистити і нарізати півкільцями. Кріп вимити, обсушити й подрібнити.
  3. Змішати в салатниці оселедець, буряк, картоплю і огірки. Посолити, поперчити за смаком.
  4. Перемішати сметану з лимонним соком і медом. Заправити салат і посипати його кропом.

Смажена брюссельська капуста з беконом

Гарнір з капусти
Гарнір з капусти

Час приготування:

  • 25 хвилин

Інгредієнти:

  • 4 смужки бекону
  • 2 ст.л. масла
  • 450 г брюссельської капусти, розрізаної навпіл
  • 1/2 великий цибулини, нарізаної
  • Сіль і мелений чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Обсмажте бекон у великій сковороді на середньому вогні до хрусткої скоринки.
  2. Перекладіть на тарілку, застелену паперовим рушником, потім грубо наріжте.
  3. У тій же сковороді з беконом жир розтопіть масло на сильному вогні.
  4. Додайте цибулю і брюссельську капусту і готуйте, періодично помішуючи, поки кочанчики не стануть золотисто-коричневими, 8-10 хвилин.
  5. Приправте сіллю і перцем за смаком, поверніть бекон в сковороду і перемішайте. Подавайте смажену брюссельську капусту негайно.

Яблучний трайфл від Даші Малахової

Десерт з яблуками
Десерт з яблуками

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 150 г сиру маскарпоне
  • 1-2 червоних солодких яблука
  • 50 г пісочного печива
  • 20 г вершкового масла
  • 1 ч. л. рослинного масла
  • Кориця
  • Цукор
  • Жменя фундука або волоських горіхів

Спосіб приготування:

  • Почистіть яблука, видаліть середину і наріжте середніми шматочками.
  • На розігріту сковорідку додайте по чайній ложці олії і вершкового масла. Обсмажте яблука, додавши цукор і корицю до смаку.
  • Потім додайте горішки і половину раскрошенного печива. Ще трохи обсмажте і можна вимикати.
  • Приготуйте крем – збийте міксером сир маскарпоне і вершки.
  • Розкладіть по склянках. Покладіть на дно склянки печиво, яке ви не обсмажували, далі крем і яблучну суміш.

Пряний різдвяний глінтвейн від Джеймі Олівера

Глінтвейн з прянощами
Глінтвейн з прянощами

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 клементина
  • 1 лимон
  • 1 лайм
  • 200 г дрібного цукру
  • 6 бутонів гвоздики
  • 1 паличка кориці
  • 3 свіжих лаврових листки
  • 1 мускатний горіх
  • 1 стручок ванілі
  • 2 зірочки анісу
  • 2 пляшки К'янті або інше італійського червоного вина

Спосіб приготування:

  1. Всі цитрусові помийте і обсушіть. За допомогою овочечистки зріжте смужки шкірки.
  2. Розігрійте велику каструлю на середньому вогні, додайте цитрусові кірки і вичавіть сік з клементинов.
  3. Додайте гвоздику, корицю, лавровий лист і дрібку натертого мускатного горіха. Розріжте навпіл стручок ванілі уздовж і додайте в каструлю. Потім додайте досить червоного вина, щоб покрити цукор.
  4. Варіть, поки цукор повністю не розчиниться в червоному вино, потім доведіть до кипіння. Продовжуйте кип'ятити на слабкому вогні протягом 4-5 хвилин, поки у вас не вийде гарний густий сироп.
  5. Зменшіть вогонь до низького, додайте бадьян і вино. Нагрівайте його протягом 5 хвилин на слабкому вогні.
  6. Готовий глінтвейн процідіть і вилийте в жароміцні келихи.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних салатів на Різдво . "Сьогодні" також писали, як приготувати різдвяний кекс з апельсинами і шоколадом .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти