Різдвяний салат з куркою, грейпфрутом і картоплею

5 грудня 2019, 17:15
Рецепт на католицьке Різдво 2019

Салат з курки і грейпфрута

Католицьке Різдво щороку святкують 25 грудня . Цей день традиційно прийнято проводити з сім'єю і готувати смачну вечерю.

Дивіться відео, як приготувати компот з мандаринів на Різдво:

Реклама

Різдвяне меню у католиків – це запечена птиця, солодка випічка, салати і гарніри з зимових овочів, а також різні гарячі коктейлі. Ми радимо приготувати святковий салат з куркою і грейпфрутом.

Читайте також:

Реклама

Курячий салат з картоплею і грейпфрутом

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

Реклама
  • 112 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 2 рожевих грейпфрута
  • 300 г картоплі
  • 400 г курячого філе
  • 1 ч.л. зернистої гірчиці
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • Сіль, перець
  • Листовий салат – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Очистити від цедри грейпфрут, видаливши білу плівку, вирізати з нього часточки, таким чином, щоб повністю видалити перегородки. Сік зібрати в невелику ємність. Підготовлені шматочки поставити в холодильник.
  2. Філе грудки замаринувати в суміші грейпфрутового соку і гірчиці протягом 15-20 хвилин, залишивши 1 ложку соку для салатної заправки.
  3. За цей час відварити картоплю цілком у киплячій підсоленій воді до м'якості. Потім залити холодною водою, остудити, очистити від шкірки.
  4. Обсушити куряче філе, посолити, поперчити, потім обсмажити з обох боків до готовності на сковороді (звичайній або гриль).
  5. Картоплю порізати на частини, змішати зі шматочками грейпфрута, порізаними навпіл, заправити сумішшю грейпфрутового соку, оливкової олії, солі і перцю.
  6. Куряче філе порізати пластинками.

Як подавати салат

На тарілку сервіровки викласти листовий салат, картоплю з грейпфрутом, зверху помістити шматочки курячого філе. Дати настоятися 10-15 хвилин і подавати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з кіноа з грейпфрутом . "Сьогодні" також ділилися рецептом корисного салату з руколи, фети і горіхів .