Кіноа, грейпфрут і буряк – всі ці продукти дуже корисні. Кіноа багата білком і складними вуглеводами, грейпфрут – вітамінами, а буряк – мінералами.
Дивіться відео, як приготувати салат Кобб:
Якщо ви з'єднаєте вищевказані інгредієнти, то отримаєте чудовий осінній салат, смачний і багатий поживними речовинами.
Салат з кіноа, буряка і грейпфрута
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 125 г кіноа (можна замінити кускусом)
- 3 ст.л. оливкового масла
- 1 великий грейпфрут
- 2-3 невеликих запечених або відварених буряків
- Мікс салатного листя
- Сік 1/2 лимона
- 1/2 ч.л. фруктового або бальзамічного оцту
- Пелюстки мигдалю, обсмажені
- Сіль
Спосіб приготування:
- Очистити грейпфрут від шкірки, кожну часточку відокремити від плівок і розрізати навпіл. Сік, що виділився при нарізці грейпфрута, зберегти.
- На розігріту сковороду налити 1/2 ст.л. оливкового масла, покласти киноа, прогріти. Додати 1 ст.л. лимонного соку, посолити, залити 200 мл води, довести на сильному вогні до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 10-15 хвилин до готовності або відповідно до інструкції на упаковці. Злегка остудити.
- Очистити готовий буряк, нарізати великими шматками.
- Злегка обсмажити пелюстки мигдалю на сухій сковороді.
- Приготувати заправку. Змішати в окремому посуді залишився оливкова олія, сік грейпфрута, оцет, лимонний сік і сіль.
- Перемішати в мисці киноа, буряк, грейпфрут. Заправити соусом, спробувати на смак і за бажанням додати більше солі або лимонного соку.
- Викласти на порційні тарілки, додавши салатні листя і посипати пелюстками мигдалю.
Як зварити буряк для салату швидко
Буряк помити, скласти в каструлю з водою і дати їй покипіти 30 хвилин. Потім рідину злити і поставити буряк під струмінь дуже холодної води на 10-15 хвилин. Температурний перепад доведе буряк до готовності. Всього процес займе близько 40-50 хвилин. Крім того, чистити буряк, зварену таким чином, набагато простіше.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати буряк по-корейськи . "Сегодня" також ділилися рецептом шоколадного торта з буряком .