Різдвяний піст 2019-2020: як зварити пісний борщ з чорносливом

19 листопада 2019, 16:50
Рецепт пісного борщу з чорносливом і томатом

Пісний борщ: рецепт с фото

Різдвяний піст 2019-2020 розпочнеться 28 листопада і триватиме до 6 січня. В цей час церковний статут забороняє вживати продукти тваринного походження: м'ясо, молоко, яйця.

Дивіться відео, як осучаснити традиційний український борщ:

Реклама

Якщо ви хочете урізноманітнити своє пісне меню, зваріть смачний борщ без м'яса з чорносливом. До нього можна подати веганську сметану з соєвого молока.

Читайте також:

Реклама

Пісний борщ: рецепт з чорносливом

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 39 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 200 г білокачанної капусти
  • 200 г запеченого буряка
  • 200 г чорносливу
  • 50 г моркви
  • 2 ст. л томатної пасти
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 300 г картоплі
  • 30 г олії
  • 1 ст. л. волоських горіхів на порцію
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Картоплю очистити, нарізати соломкою.
  2. Буряк, моркву очистити і нашаткувати на великій тертці.
  3. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати.
  4. Подрібнені овочі пасерувати на рослинній олії 2 хвилини, додати томатну пасту і пасерувати ще 2 хвилини.
  5. Картоплю залити окропом і відварити до готовності.
  6. Потім додати пасеровані овочі і нашатковану капусту, посолити, довести до кипіння і готувати ще 5-10 хвилин.
  7. Чорнослив відварити окремо.
  8. При подачі до столу в кожну порцію борщу додати 5-6 штук чорносливу разом з відваром, а також дрібно нарізану зелень і мелені волоські горіхи.

Скільки варити чорнослив

Чорнослив вариться приблизно близько 45 хвилин на невеликому вогні. Якщо він кислий, можна додати трохи цукру в воду.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити пісний борщ з грибами. "Сьогодні" також ділилися рецептом пісного борщу в мультиварці.