Ризото з кроликом
Ризото – це популярна страва з рису родом з Північної Італії. Варіантів різотто безліч. Юлія Висоцька готує цю страву з кроликом, помідорами, пряними травами і сухим червоним вином.
Ризото з кроликом
Інгредієнти:
- 400 г м'яса кролика без кісток
- 250 г рису арборіо
- 2 помідори
- 2 ріпчасті цибулі
- 2 стебла селери
- 1 морква
- 1 головка молодого часнику
- 15 оливок без кісточок
- 70 г сала
- 6 гілочок розмарину
- 100 мл сухого червоного вина
- 3 ст. л. оливкової олії
- 3 горошини запашного перцю
- 1 лавровий лист
- 1/4 ч.л. меленого перцю
- 1 1/2 ч.л. морської солі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Часник, моркву і цибулину почистити і крупно нарізати. Одне стебло селери розрізати на кілька частин.
- Помістити підготовлені овочі до каструлі, додати лавровий лист, запашний перець і 1/2 ч. ложки солі, залити все водою і зварити бульйон.
- Сало тонко нарізати. Решта цибулі і селеру подрібнити.
- У важкій і глибокій сковороді розігріти оливкову олію і обсмажити сало. Коли сало зазолотиться, додати цибулю і селеру і смажити на невеликому вогні.
- М'ясо кролика вимити, просушити, нарізати невеликими шматочками, приблизно 5х5 см, і відправити до сковороди.
- Помідори натерти на тертці. Додати їх до сковороди з половиною розмарину і вином. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько 40 хвилин (до готовності кролика). Якщо рідина википатиме, влити трохи вина або бульйону.
- Відправити до сковородт рис і оливки. Коли рис вбере соус, почати додавати бульйон. Постійно помішувати і стежити за тим, щоб рідини було не надто багато – рис не повинен плавати в бульйоні. Посолити і поперчити, готувати ризото 18-20 хвилин.
- Додати до готового ризото трохи оливкової олії, посипати розмарином.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ризото з морепродуктами і чорнилом каракатиці. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом ризото з лисичками від Тетяни Литвинової.
Дивіться відео, як приготувати іспанську паелью з креветками: