Рецепти засолювання риби: готуємо маринований оселедець

29 січня 2018, 16:02
Існує безліч способів приготування цієї страви

Маринований оселедець Фото: valeria_aksakova/Freepik

Оселедець з усіма його корисними властивостями і необхідними для організму людини мікроелементами є, крім того, ще й одним з найбільш доступних за ціною видів морепродуктів на сьогоднішній день.

Незважаючи на те, що найпоширеніші способи приготування риби – запікання в духовці і смаження, оселедець з цього правила випадає. Після термічної обробки його смакові якості сильно погіршуються, тому даного представника водної фауни зазвичай солять або маринують. Зовсім нескладно дістати в магазині готовий продукт, але домашній маринований оселедець при правильному підході вийде в рази смачніше і корисніше.

Реклама

Маринований оселедець

Інгредієнти:

  • один оселедець
  • одна цибулина
  • по чайній ложці солі і цукру
  • ст. ложка оцту
  • дві столові ложки рослинної олії
  • коріандр і чорний перець (за смаком)

Як готувати маринований оселедець:

Рибу очищають, видаляють голову і нутрощі, ретельно промивають холодною водою. Після цього оселедець укладають на дошку розрізаним черевцем вгору і посипають його внутрішню частину цукром, сіллю, а потім збризкують оцтом.

Реклама

Далі додають спеції (за бажанням), надають рибі первісну форму і поміщають її в холодильник на 12 годин, ретельно обгорнувши в поліетиленовий пакет.

Готовий продукт подають з кільцями ріпчастої цибулі, поливши рослинним маслом.

Оселедець в томаті

Інгредієнти:

Реклама
  • кілограм риби
  • 70 мл оцту
  • 100 мл рослинного масла
  • 250 мл томатного соку
  • чотири невеликих цибулини
  • ч. ложка цукру
  • ст. солі
  • щіпка перцю
  • 2-3 лаврових листки

Як готувати оселедець в томаті:

Для маринаду томатний сік з маслом і оцтом потрібно довести до кипіння, потім додати цукор, сіль і спеції.

Оселедець очищають, промивають і розрізають на невеликі шматочки, які потім укладають в досить глибоку ємність, перемежовуючи з цибульними кільцями.

Перед тим як заливати рибу маринадом, йому слід дати трохи охолонути: він повинен бути ще гарячим, але не киплячим.

Після остаточного охолодження страву ставлять в холодильник приблизно на добу.

Оселедець, замаринований по-норвезьки

Риба виходить дуже смачною, хоча рецепт її виглядає досить екзотично.

Інгредієнти:

  • одна риба
  • по 200 мл молока і води
  • 100 мл оцту,
  • один цибулина
  • 0,5 ч. ложки цукру
  • стільки ж тертого хрону
  • ч. ложка тертої моркви
  • 5-7 горошин чорного перцю
  • 2-3 лаврових листки

Як готувати оселедець по-норвезьки:

Сіль не використовується взагалі. Для початку рибу (ще неочищену) на 12 годин замочують в суміші молока і води.

Потім її чистять і розрізають на невеликі шматочки. Маринад готують холодним способом, просто змішуючи оцет з тертим хріном, морквою, цукром і спеціями.

Шматочки оселедця, перекладені кільцями цибулі, заливають маринадом, після чого прибирають страву в холодильник на три дні.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати смачні салати з оселедця. Ми також ділилися секретами найсмачнішого оселедця під шубою.

Смотрите видео, как пожарить рыбу так, чтобы в ней не чувствовались кости: