Рецепти в духовці: картопля з грибами по-селянськи

9 січня 2018, 18:03
Запечену картоплю можна подавати як самостійну страву або гарнір

Картопляна запіканка Фото: safefood.eu

Картопляна запіканка з грибами – це ситне і смачна страва з мінімальними витратами.

Картопляна запіканка з грибами

Інгредієнти:

Реклама
  • 300 г солоних грибів
  • 3-4 картоплини
  • 2 цибулини
  • 100 г сметани
  • 1 ст.л. борошна
  • сіль перець
  • рослинна олія
  • 50 г тертого сиру

Рецепт приготування:

1. Картоплю помити щіткою і відварити в шкірці до напівготовності. Остудити, почистити і нарізати кружечками.

2. Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. Обсмажити на розігрітій з рослинним маслом сковороді.

Реклама

3. Солоні гриби нарізати скибочками і обсмажити на столовій ложці рослинного масла.

4. На дно форми для запікання викласти половину нарізаної картоплі. Посипати сіллю і перцем. Зверху розподілити смажену цибулю і гриби. Викласти залишився картопля.

5. Змішати сметану з борошном, посолити і поперчити. Намазати цією сумішшю картоплю, потім посипати тертим сиром.

Реклама

6. Відправити в розігріту до 180 °С духовку на 30 хвилин. За цей час картопляна запіканка з грибами повинна підрум'янитися.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувать солодку сирну запіканку з хурмою.

Дивіться відео, як приготувати колумбійський суп з картоплею: