Рецепти на Новий рік-2018: ТОП-5 простих м'ясних страв

27 грудня 2017, 15:29
М'ясні страви на Новий рік – один з головних пунктів святкового меню

Що приготувати на Новий рік Фото: timolina / Freepik

М'ясні страви на новорічному столі символізують благополуччя і достаток. А хгосподиня 2018 року – Собака – просто обожнює м'ясо, і буде вам вдячна за щедрий стіл. Пропонуємо п'ять рецептів м'ясних страв, які дуже просто приготувати. А результатом будуть задоволені всі: і ви, і ваші гості.

Ніжна курка з соусом песто

Реклама

Фото: freepik.com

М'ясо за цим рецептом виходить м'яким, дуже соковитим, з хрусткою скоринкою.

Складові:

Реклама
  • одна куряча грудка;
  • 150 г грудинки або бекону (свіжих);
  • 80 г твердого сиру;
  • сіль за смаком;
  • 40 г соусу песто.

Рецепт приготування:

  1. Жароміцну форму змащуємо олією і на один її бортик викладаємо тонкі й довгі смужки бекону або грудинки.
  2. На ті стрічки, які лежать на дні форми, викладаємо курячу грудку і солимо її.
  3. Робимо надріз посередині курячої грудки, заповнюємо його соусом песто.
  4. Зверху на м'ясо натираємо на дрібній тертці сир.
  5. Загортаємо в смужки грудинки або бекону.
  6. Відправляємо форму з куркою на 25-35 хвилин в духовку, розігріту до 200 градусів.
  7. Викладаємо м'ясо на блюдо, розрізаємо на порційні шматочки.
  8. Прикрашаємо гілочками м'яти і подаємо на стіл.

Запечена куряча грудка

Фото: freepik.com

Реклама

Це проста, смачна і бюджетна страва виходить неймовірно ошатною.

Складові:

  • куряча грудка;
  • одна чайна ложка хмелі-сунелі;
  • одна чайна ложка сушеної меленої паприки;
  • одна чайна ложка сушеного часнику;
  • дві столові ложки домашнього майонезу або сметани;
  • сіль за смаком.

Рецепт приготування:

  1. У невелику миску викладаємо дві столові ложки майонезу або сметани, додаємо сіль за смаком і все спеції: мелену червону паприку, сушений часник і хмелі-сунелі.
  2. Все ретельно перемішуємо і даємо настоятися 10-15 хвилин.
  3. Курячі грудки ретельно промиваємо, знімаємо шкірку. Кісточки виймати не будемо. Робимо по три глибоких надрізу гострим ножем з кожного боку.
  4. Рясно промазуємо грудку з усіх боків підготовленим соусом.
  5. Прибираємо м'ясо в звичайний пакет, зав'язуємо його і прибираємо в холодильник. Мінімум на 8 годин (можна довше).
  6. Добре промариноване м'ясо виймаємо з пакета, перекладаємо у жароміцну форму і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
  7. Потім нагрів духовки зменшуємо до 180 градусів і запікаємо м'ясо ще 25-35 хвилин.
  8. Подаємо на стіл зі свіжими овочами, або у вигляді холодної закуски, розрізавши на тонкі скибочки.

Шашлик, запечений в духовці

Фото: freepik.com

Для приготування шашлику найкраще підходить свиняча шия.

Складові:

  • два кілограми м'якоті свинини;
  • 7-8 великих головок ріпчастої цибулі;
  • половина чайної ложки цукрового піску;
  • сіль за смаком;
  • 4 столові ложки 9% оцту;
  • спеції для шашлику – за смаком;
  • половина склянки води.

Рецепт приготування:

  1. М'якоть свинини нарізаємо на шматочки середнього розміру, промиваємо і викладаємо в миску.
  2. Додаємо за смаком сіль і спеції для шашлику. Все ретельно перемішуємо руками, щоб спеції потрапили на кожен шматочок.
  3. Всю цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо під проточною водою.
  4. Одну головку ріпчастої цибулі дрібно нарізаємо і відправляємо в м'ясо. Ще раз добре перемішуємо руками, щоб цибуля пустила сік.
  5. Решту головок ріпчастої цибулі нарізаємо не надто тонкими кільцями і складаємо в миску.
  6. У цибулю відправляємо цукровий пісок, вливаємо оцет і воду. Акуратно, намагаючись не поламати кільця цибулі, перемішуємо руками.
  7. І цибулю, і м'ясо залишаємо на дві години маринуватися.
  8. У рукав для запікання викладаємо тонким шаром цибулю, а на нього – шматочки м'яса.
  9. Зав'язуємо і в декількох місцях робимо проколи голкою.
  10. Відправляємо лист з м'ясом в духовку, розігріту до 200 градусів, на півтори години.
  11. Потім пакет знімаємо, викладаємо м'ясо на блюдо і подаємо на стіл

Куряча ковбаса шматочками

Фото: freepik.com

Апетитна домашня ковбаса з курятини з часником і спеціями.

Складові:

  • 900 г курячого філе;
  • 3 зубчики часнику;
  • 30 г желатину;
  • 50 мл оливкової олії;
  • будь-які спеції і сушена зелень – за смаком;
  • сіль за смаком.

Рецепт приготування:

  1. Курячі грудки нарізаємо шматочками середнього розміру, промиваємо м'ясо і перекладаємо його в глибоку миску.
  2. Солимо і перчимо до смаку, додаємо пропущений через прес часник, спеції і желатин.
  3. Вливаємо оливкову олію і ретельно перемішуємо.
  4. Отриману масу перекладаємо в пакет для запікання.
  5. Відправляємо форму з м'ясом в духовку, розігріту до 180 градусів, на 50 хвилин.
  6. Потім, разом з пакетом, перекладаємо в обрізану пластикову пляшку (для додання форми). Добре утрамбовуємо (можна денцем склянки).
  7. Після того, як м'ясо трохи охолоне, прибираємо всю конструкцію в холодильник, мінімум на 6 годин.
  8. Виймаємо ковбасу з пляшки, нарізаємо шматочками і подаємо на стіл.

Пастрома з курячого філе

Фото: Jennifer Cooks

Пастрома з курки виходить дуже смачною, соковитою і ніжною. А насичений аромат спецій просто зводить з розуму.

Складові:

  • 700 г курячого філе;
  • одна чайна ложка хмелі-сунелі;
  • одна чайна ложка меленої солодкої паприки;
  • одна чайна ложка сушеного часнику;
  • одна чайна ложка солі;
  • 30 мл соняшникової олії без запаху;
  • улюблені спеції для курки – за бажанням.

Рецепт приготування:

  1. У невеликій мисці змішуємо всі спеції: хмелі-сунелі, мелену солодку паприку, сушений часник.
  2. Додаємо сіль і заливаємо все рослинним маслом.
  3. У посуд побільше викладаємо курячу грудку (разом із шкіркою), ретельно промиту.
  4. Поливаємо курку ароматною сумішшю і ретельно втираємо її руками в м'ясо з усіх боків.
  5. Ми залишаємо м'ясо на 30 хвилин маринуватися.
  6. Лист застилаємо фольгою, робимо з неї імпровізовані бортики (щоб сік не витікав).
  7. Викладаємо на фольгу курку і відправляємо в духовку, розігріту до 250 градусів, на 12 хвилин.
  8. Потім духовку вимикаємо і не відкриваємо її 4-6 годин.
  9. М'ясу даємо охолонути і подаємо на стіл як холодну закуску.

Нагадаємо, раніше ми ділилися традиційними рецептами салатів на Новий рік

Дивіться відео, як уникнути отруєння в ніч з 31 грудня на 1 січня: