Рецепти на Новий рік: запечена качка в медово-гірчичній глазурі

18 грудня 2017, 09:20
Готуємо запечену качку в китайському стилі

Запечена качка в духовці Фото: realmusaka.com

Запечена качка із золотистою скоринкою – справжній символ родинного вогнища, святкування Різдва та Нового року. Медово-соєва глазур і східні спеції надають цій страві чудовий смак і аромат.

Запечена качка в духовці на Новий рік

Складові:

Реклама
  • 1 маленька тушка качки (близько 1.5 кг)
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 2 ч. л. приправи "П'ять спецій"
  • 200 г меду
  • 2 столові ложки темного соєвого соусу
  • 2 ч. л. сухого хересу
  • 2 ч. л. діжонської гірчиці
  • сіль

Рецепт приготування:

  1. Приблизно за годину до приготування дістаньте качку з холодильника. Зріжте зайвий жир і промийте тушку під проточною водою.
  2. Розігрійте духовку до 140 град. C.
  3. Натріть качку сіллю, маслом і спеціями. Положіть у форму для запікання і готуйте впродовж 2 годин.
  4. Для глазурі змішайте мед, соєвий соус, херес і гірчицю в мисці. Дістаньте качку з духовки, злийте жир і щедро покрийте птицю глазур'ю.
  5. Збільшіть нагрів до 190  град. С і запікайте качку ще 20 хвилин.
  6. Перекладіть її на велику тарілку і дайте постояти мінімум 20 хвилин перед нарізкою.

На замітку: до китайської приправи "П'ять спецій" входять: китайська кориця каси, бадьян, сичуаньський перець, гвоздика і насіння фенхелю. Залежно від регіону, в суміш іноді додають і інші інгредієнти, наприклад, імбир, аніс і мускатний горіх.

Нагадаємо, раніше "Сегодня" ділився секретами приготування запеченої качки в духовці. Також ми розповідали, як приготувати Цезар з куркою.

Реклама

Дивіться відео, як зустрічають Різдво в різних країнах світу: