Рецепти на Новий рік: індича ніжка з журавлинним соусом

29 грудня 2017, 11:21
Святкова страва на Новий рік і Різдво від Євгена Клопотенка

Ніжка індички в духовці. Фото: klopotenko.com

Індича ніжка – ідеальний варіант для святкового столу на Новий рік-2018. А найголовніше, що готувати її дуже просто – просто обсмажуємо і допікаємо в духовці. Щоб підкреслити смак м'яса, найкраще використовувати ягідний соус – ідеальним рішенням стане журавлинний.

Індича ніжка з журавлинним соусом

Реклама

Інгредієнти на 1 порцію:

  • 1 невелика індича ніжка (гомілка)
  • 150 г замороженої журавлини
  • 50 г цукру
  • 1 паличка кориці
  • 1 зірочка бадьяна
  • 1 гілочка розмарину
  • оливкова або соняшникова олія для смаження
  • сіль і перець за смаком

Рецепт приготування:

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Індичу гомілку натираємо сіллю і перцем і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією і гілочкою розмарину з усіх боків до золотистої скоринки. Потім відправляємо до духовки на 30-40 хвилин (залежно від розміру ніжки).

Реклама

2. Готуємо журавлинний соус. У невеликій каструлі з'єднуємо журавлину, цукор і спеції, доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні 10 хвилин. Потім перетираємо соус через сито. Якщо соус виходить дуже рідкий, ще трохи випаровуємо соус.

3. Подаємо індичу ніжку з журавлинним соусом. Ідеальним гарніром до ніжки стане картопля, запечена в духовці з розмарином.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами гарячих новорічних закусок.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати колумбійський суп на сніданок: