Рецепт печені з курки з зеленим горошком та сметаною

22 липня 2020, 17:19
Готуємо апетитні курячі стегенця в сметанному соусі на сковороді

Курка в вершковому соусі з горошком

Ця літня печеня з куркою, горошком і цибулею-пореєм ідеально пасуватиме для особливого сімейного обіду. Поєднання соковитих стегенець, ніжного зеленого горошку і хрусткої хлібної крихти нікого не залишить байдужим.

На гарнір до страви можна подати фаршировану картоплю з беконом та сиром, відварений рис, макарони або пюре.

Реклама

Курка з зеленим горошком та сметаною

Курка в сметанному соусі з горошком

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 400 ккал на порцію

Складові:

  • 3 шт. цибулі-порею
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. масла
  • 8 маленьких курячих стегон
  • 500 мл курячого бульйону
  • 1 ст.л. діжонської гірчиці
  • 75 г сметани
  • 200 г замороженого горошку
  • 3 ст.л. панірувальних сухарів
  • Маленький пучок петрушки

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Цибулю-порей тонко наріжте. Візьміть сковороду, придатну для духовки, і обсмажте її на вершковому маслі до м'якості. Це займе близько 10 хвилин.
  2. Покладіть курку шкірою вниз на велику антипригарну сковороду. Обсмажте до золотистого кольору з двох сторін. У разі потреби влийте оливкову олію. Додайте стегенця до цибулі-порею, залишивши жир на сковороді.
  3. Влийте бульйон в страву і доведіть до кипіння, добре приправте, накрийте кришкою і готуйте 30 хвилин на повільному вогні. Додайте гірчицю, сметану і горошок, доведіть до кипіння.
  4. Увімкніть режим "Гриль" в духовці. Змішайте панірувальні сухарі і дрібно посічену петрушку, посипте курку і підрум'яньте.

Корисна порада

Щоб страву було зручніше їсти, купуйте філе курячих стегон без кістки.

Дивіться відео, як зробити курячі мафіни з фаршу:

Нагадаємо, раніше ми писали, як правильно варити молодий зелений горошок.