Рецепт запечених курячих крилець у пивному маринаді

12 травня 2020, 11:09
Готуємо апетитну гарячу закуску

Курячі крила з соусом з баклажанів

Запечені курячі крильця на мангалі – прекрасна гаряча закуска для пікніка на дачі. У нашому рецепті вони маринуються в суміші пива, кетчупа, меду та часнику, а подаються до столу з пряним соусом з баклажанів.

Курячі крила із соусом з баклажанів

Реклама

Курячі крила з соусом з баклажанів

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 186 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Крильця курячі – 1 кг
  • Пиво – 0,5 л
  • Мед – 5-6 ст. л.
  • Кетчуп (або томатний соус, паста) – 5-6 ст. л.
  • Часник – 5-6 зубчиків
  • Перець різних видів, сіль – за смаком

Для соусу:

  • Баклажан – 2 шт.
  • Майонез – 30 г
  • Часник – 2 зубки
  • Соєвий соус – 10 г

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Курячі крильця миємо і розділяємо на фаланги.
  2. Для маринаду часник подрібнюємо, горошини перцю злегка розминаємо із сіллю, кетчупом і медом, ретельно розмішуємо і намазуємо крильця. Додаємо до них пиво і маринуємо 30-60 хвилин.
  3. На пікніку смажимо на решітці для гриля.
  4. Соус готуємо, поки маринуються крила. Неочищені баклажани запікаємо в духовці при температурі 180 °С протягом 25 хвилин. Даємо охолонути і очищаємо від шкірки. Кладемо баклажан у блендер з іншими інгредієнтами і перебиваємо до однорідної маси.

МОЗ закликає: За перших симптомів респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте до сімейного лікаря. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечитися від інфікування.

Дивіться відео, як зробити курячі крильця барбекю:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами хрустких крилець до пива. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити сирні нагетси.