Рецепт запеченої скумбрії на грилі з лимоном і зеленню

27 травня 2020, 11:18
Готуємо печену скумбрію цілком на відкритому вогні

Усіма улюблена скумбрія - це Тельці, яких теж всі обожнюють

Риба, запечена на вугіллі, буде відмінною альтернативою традиційним м'ясним стравам на пікніку. Ми пропонуємо приготувати скумбрію на грилі з лимоном, зеленню і часником.

Гарним доповненням до риби стануть печені овочі і келих холодного білого вина. Також будуть доречними відварений рис або картопля. А ось соуси не знадобляться – скумбрія соковита сама по собі.

Реклама

Скумбрія на грилі з лимоном

Усіма улюблена скумбрія – це Тельці, яких теж всі обожнюють

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 191 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 скумбрія (450 г)
  • половина лимона чи лайма
  • 1 зубчик часнику
  • 1 / 3-1 / 2 ч.л. меленого коріандру
  • кілька гілочок свіжого розмарину або кропу
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Вимити скумбрію, обсушити, зробити розріз вздовж черевця, видалити нутрощі і хребет з ребрами.
  2. Підрізати м'ясо ножем, щоб подрібнити кістки, що залишилися.
  3. Посолити і поперчити рибу з боку м'якоті. Натерти подрібненим часником.
  4. Натерти скумбрію зсередини меленим коріандром, залишивши трохи прянощі.
  5. Скропити соком лимона. Покласти всередину гілочки розмарину або кропу, закрити черевце.
  6. Скропити тушку соком лимона, посипати коріандром. Змастити оливковою олією.
  7. Викласти на решітку, смажити 10-15 хвилин на помірно гарячому вугіллі.

Корисна порада

Дуже важливо дістати всі кісточки і не пересушити рибу, так як вона активно віддає жир. Можна посмажити скумбрію у фользі, але хрусткої скоринки на поверхні тушки не буде. Час приготування в цьому випадку потрібно збільшити на 5 хвилин.

Дивіться відео, як зробити різотто зі скумбрією і зеленим горошком:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти скумбрію у виноградному листі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом паштету зі скумбрії.