Серед безлічі оригінальних і несподіваних закусок для пікніка скумбрія, запечена на вогні, цілком може скласти їм гідну компанію. Вибирайте свій улюблений маринад, спеції для риби і приготуйте скумбрію. Один з варіантів рецепта знайдете нижче.
Щоби приготувати скумбрію, запечену на вогні, вам знадобляться:
- 1 скумбрія;
- 1 болгарський перець;
- 1 кабачок;
- 50 г оливок;
- півлимона;
- чебрець, розмарин, запашний перець, чорний мелений перець, сіль – за смаком.
Скумбрія на вогні – рецепт приготування
- Перед тим, як запекти скумбрію, важливо правильно вибрати рибу. Вона має бути пружною і щільною, з цілою шкіркою і без пошкоджень. Разморозьте скумбрію, видаліть голову і нутрощі. Промийте та висушіть рибу.
- Потім всередині та зовні скумбрію посоліть і збризніть лимонним соком. Залиште маринуватися на 20 хвилин, а в цей час займіться овочами.
- Частину овочів дрібно покришіть, а решту поріжте трохи побільше. Лимон поріжте тонкими дольками.
- Дрібно нарізані овочі змішайте з оливками і травами, посоліть, поперчіть і нафаршируйте цією сумішшю рибу. Обв'яжіть скумбрію ниткою і покладіть на решітку над вугіллям. Навколо помістіть овочі, що залишилися.
- Запікайте рибу на решітці, періодично перевертаючи двічі-тричі. На це треба приблизно 20-30 хвилин.
- Перевірте готовність скумбрії, проколовши її виделкою або ножем у найтовстішому місці: якщо є прозорий сік – риба готова.
- Подавайте скумбрію разом із запеченими овочами і зеленню, а також картоплею і хлібом.
Тут знайдете п'ять рецептів шашлику для будь-якого виду м'яса.