Рецепт запеченої риби з помідорами і сиром в духовці

13 липня 2020, 16:37
Для цієї страви підійдуть такі види риби, як тріска, хек або тілапія

Рибна запіканка в духовці

Рибна запіканка в духовці з помідорами, зеленню і сиром – смачна і корисна страва, яку можна приготувати на вечерю. Для запіканки бажано вибирати нежирні сорти риби. Якщо у вас є маленькі порційні формочки, приготуйте страву в них.

Запечена риба з помідорами і сиром

Реклама

Рибна запіканка

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 129 ккал на 100 г

Складові:

  • 600-700 г білої риби
  • 50-70 г твердого сиру
  • 1-2 помідори
  • 3-4 ст. л. сметани
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 пучок зелені петрушки
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Філе риби нарізати на шматки середнього розміру. Посолити, поперчити і викласти у форму для запікання. Після цього добре змастити сметаною.
  2. Часник дрібно порубати і посипати ним рибу, змащену сметаною.
  3. Помідори помити, вирізати плодоніжки і нарізати у вигляді кружечків. Викласти їх зверху на рибу, посолити.
  4. Натерти твердий сир на крупній тертці, а зелень дрібно порубати ножем. Після цього змішати в мисочці сир і зелень.
  5. Посипати сумішшю сиру і зелені нарізані помідори. Після цього відправити форму з рибою в духовку, розігріту до 180 ºС. Запікати близько 30 хвилин – сир повинен розплавитися, а зверху утвориться апетитна скоринка.

Корисна порада

Якщо будете готувати заморожене філе риби, перекладіть його з морозилки в холодильник за добу – для розморожування. Потім обов'язково обсушіть рибу паперовим рушником.

Дивіться відео, як зробити рибну запіканку з морквою:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати запіканку з кабачків з помідорами. Сьогодні.Lifestyle також писали, як запекти цвітну капусту з сиром і вершками.