Рецепт запеченої картоплі у фользі з часником і зеленню

14 травня 2020, 13:25
Готуємо апетитну гарячу закуску в духовці

Печена картопля в духовці

Запечена картопля в духовці – чудовий гарнір, який ідеально підходить до овочів, м'яса або риби. Її можна подавати і як гарячу закуску.

Печену картоплю можна готувати з різними приправами, сиром, зеленню, маслом, сметаною. Ми пропонуємо наповнити її сумішшю вершкового масла, пармезану, зелені та прянощів.

Реклама

Картопля в духовці з часником і зеленню

Печена картопля в духовці

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 99 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 10 середніх картоплин
  • 25 г вершкового масла
  • 4 ст. л. сметани
  • 50 г пармезану
  • 4 зубчики часнику або 1 ч. л. сушеного
  • Сіль, суміш перців – за смаком
  • Мелена паприка – 0,5 ч. л.
  • Сушені трави – 0,5 ч. л.
  • Свіжа зелень – 1 пучок

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Ретельно помити картоплю, викласти в каструлю і повністю залити водою. Додати трохи солі й варити на середньому вогні до напівготовності – близько 10 хвилин після закипання. Злити воду і дати картоплі охолонути.
  2. Натерти сир на дрібній тертці. Зелень помити, обсушити і дрібно нарізати.
  3. В окремій посудині змішати сир і зелень із часником, олією, сметаною та прянощами. Ретельно перемішати до однорідності.
  4. Кожну картоплину зверху надрізати навхрест глибиною приблизно до половини картоплини. Потім взяти в руку і акуратно стиснути, щоб картоплина розкрилася. Покласти на шматочок фольги надрізом вгору. У надріз покласти 1 чайну ложку начинки й акуратно розподілити по всьому надрізу. Фольгу скріпити зверху.
  5. Викласти загорнуті у фольгу картоплини на деко і запікати в духовці при 190 °С 15-20 хвилин.
  6. Подавати зі свіжими овочами або слабосоленим оселедцем.

Корисна порада

У начинку можна додати підсмажений бекон.

Дивіться відео, як приготувати печену картоплю на мангалі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти картоплю шматочками в духовці у фользі. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати картопляні крокети із сиром та грибами.