Рецепт запеченого курчати з абрикосами від Юлії Висоцької

2 вересня 2020, 12:54
Цей рецепт допоможе вам урізноманітнити повсякденне і святкове меню

Курка з абрикосами

Запечене курча від Юлії Висоцької в абрикосовому маринаді – страва ресторанного рівня, яку можна легко приготувати в домашніх умовах.

Ніжний кисло-солодкий абрикосовий маринад з освіжаючими цитрусовими нотками надає птиці приголомшливий смак і аромат.

Реклама

Запечене курча з абрикосами від Юлії Висоцької

Курка з абрикосами

Час приготування:

Реклама
  • 1 годину

Калорійність:

  • 716 ккал на порцію

Складові:

  • Курча – 1 тушка
  • Абрикоси – 5 шт.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Часник – 6 зубчиків
  • Чебрець – 6 гілочок
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль морська – 1 щіпка

Читайте також:

Реклама

Для маринаду:

  • Абрикосове варення – 4 ст. л.
  • Лимони – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Чебрець свіжий – 2 гілочки
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль морська – 1 щіпка

Дивіться відео, як приготувати пасту з куркою та медом:

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 190 °C.
  2. Весь часник почистити, 1 зубчик дрібно нарізати.
  3. Цедру лимона натерти на дрібній тертці, з половинки лимона вичавити сік.
  4. Приготувати маринад: варення з'єднати з листям 2 гілочок чебрецю, подрібненим часником, дрібкою солі і перцю, потім додати цедру і сік лимона, влити 2 ст. ложки оливкової олії, все перемішати.
  5. Тушку курчати промазати маринадом зовні і всередині, укласти в форму для випікання і залишити маринуватися.
  6. Абрикоси розрізати навпіл і, видаливши кісточки, помістити частину з них всередину курчати, інші в форму поруч з ним.
  7. Шалот почистити, крупно нарізати, додати всередину тушки. Половинку лимона, що залишилася, розрізати на четвертинки.
  8. Полити тушку курчати соєвим соусом і оливковою олією, додати в форму зубчики часнику і нарізаний лимон, посолити і поперчити, зверху розкласти гілочки чебрецю.
  9. Запікати в розігрітій духовці до повної готовності 35-45 хвилин в залежності від розміру тушки.

На замітку

"Для маринаду замість чебрецю підійде розмарин, орегано або майоран, а варення можна замінити джемом, і пам'ятайте – змащене всім цим курча повинне полежати не менш години, ще краще залишити його маринуватися на ніч! Якщо під рукою немає абрикосів, сміливо беріть нектарини, сливи або персики ", – радить Юлія Висоцька.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом соковитих курячих крилець від Юлії Висоцької, а також писали, як приготувати баранячі реберця по її рецептом.