Рецепт повітряного бісквіта з яблуками від Лілії Ребрик

15 липня 2020, 14:48
Цей літній пиріг дуже нагадує класичну яблучну шарлотку

Ведуча Лілія Ребрик

Яблучний пиріг – один з найпростіших і улюблених десертів. Акторка і ведуча Лілія Ребрик у своєму Instagram запропонувала приготувати бісквіт з яблуками за особливим рецептом.

"Цей пиріг виходить дуже легким і по-справжньому літнім! Він підходить і до соку, і до чаю, і до вина або шампанського", – говорить Лілія Ребрик.

Реклама

Бісквіт з яблуками від Лілії Ребрик

Фото: instagram.com/liliia.rebrik

Час приготування:

  • 1 година 20 хвилин

Складові:

Реклама
  • 4 яйця
  • 1 склянка цукру
  • Неповна склянка борошна
  • Яблука
  • Сік лимона

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Ділимо яйця на білки і жовтки. Білки відразу відправляємо в холодильник – бісквіт буде смачніший, якщо вони трохи охолонуть.
  2. Тим часом беремо круглу форму для випічки, прокладаємо пергаментом і нарізаємо яблука (шкірку знімаємо). На яблука бризкаємо трохи соку лимона – тоді вони не потемнішають.
  3. Ставимо розігрівати духовку до 180°С. Беремо ємність для тіста: високу і глибоку.
  4. Дістаємо з холодильника білки. Збиваємо, додаючи цукор. Всипаємо цукор повільно, весь час працюючи міксером. В кінці повинна вийти дуже пишна біла піна (як для безе).
  5. По одному додаємо жовтки, продовжуючи збивати міксером вже на меншій швидкості. В кінці всипаємо борошно.
  6. Заливаємо цією масою яблука і ставимо в духовку максимум на 50 хвилин.

Корисна порада

Реклама

Готовий пиріг можна посипати просіяною цукровою пудрою.

Дивіться відео, як спекти дієтичну шарлотку без цукру:

Нагадаємо, раніше Лілія Ребрик ділилася рецептом незвичайних тушкованих сирників . Ведуча також розповіла, як зробити швидкий домашній лимонад.