Рецепт смачних морквяних кексів до чаю з горіхами і сухофруктами

12 червня 2020, 11:44
Ароматні кекси з молодою морквою і кукурудзяним борошном

Морквяні кекси

Морквяні мафіни з горіхами і сухофруктами в духовці – простий, корисний і дуже смачний десерт до чаю. Чим молодше і солодше морква, тим ніжніше будуть кекси.

Якщо ви будете використовувати силіконові формочки, просто збризніть їх водою. Паперові потрібно буде змастити маслом і присипати борошном або застелити спеціальними паперовими вкладишами.

Реклама

Морквяні кекси в духовці

Морквяні кекси

Час приготування:

Реклама
  • 35 хвилин

Калорійність:

  • 318 ккал на 100 г

Складові:

  • 100 г тертої моркви
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. цукру
  • 100 мл молока
  • 2 ст.л. соняшникової або кукурудзяної олії
  • Дрібка солі
  • 100 г кукурудзяного борошна
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • Цедра апельсина (за бажанням)
  • 20 г горіхів
  • 30 г кураги
  • Шоколадна крихта і цукрова пудра – для прикраси

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Моркву очистити, натерти на дрібній тертці.
  2. Відміряти 100 г кукурудзяного борошна.
  3. Яйце помити і розбити в окрему ємність.
  4. Замісити тісто на кекси: змішати яйце, цукор, молоко, олію, щіпку солі, кукурудзяну муку, розпушувач, цедру апельсина, терту моркву. Замісити тісто. Тісто по консистенції має бути як густа сметана.
  5. В кінці додати подрібнені горіхи і курагу. Знову перемішати.
  6. Заповнити формочки для кексів тестом. Зверху посипати шоколадною крихтою.
  7. Відправити випікатися морквяні кекси на 20-25 хвилин при 180 ° С. Готовність перевірити за допомогою зубочистки, вона повинна бути суха.
  8. Перед подачею готові кекси посипати цукровою пудрою.

Корисна порада

Ви можете цукор замінити на мед і додати будь-які сухофрукти і горіхи, які ви любите: родзинки, журавлину, чорнослив, фініки, інжир, насіння, фісташки, арахіс.

Дивіться відео, як спекти кекси з родзинками і горіхами:

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти лимонний кекс на сметані і ділилися рецептом морквяного кексу в хлібопічці .