Бургер з беконом
Бургер з яловичою котлетою вважається класичним. Щоб він вийшов по-справжньому смачним, важливо приготувати фарш самостійно.
Для бургера підійде не будь-яка булочка, найкраще брати "бріош". Вона виготовлена з повітряного тіста і при натисканні здувається, тому відкушувати бургер зручніше.
Бургер з яловичиною, беконом і аджикою
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 120 ккал на 100 г
Складові:
- 1 булочка для бургера
- 100 г фаршу з яловичини
- 1/2 ріпчастої цибулі
- 2 смужки бекону
- 1/2 помідора
- Аджика – за смаком
- 2 свіжих листа салату
- 1/2 червоної цибулини
- 2 скибочки сиру чеддер
- Масло – для смаження
Спосіб приготування:
- Фарш з яловичини змішати з дрібно нарізаною ріпчастою цибулею, додати спеції за смаком і ретельно перемішати всі інгредієнти.
- Сформувати руками котлету під розмір булочки і обсмажити на сковороді з маслом до готовності.
- Розрізати булочку для гамбургера, підсушити на сковороді гриль, поруч підсмажити скибочки бекону до золотої скоринки.
- Підігріті булочки змастити аджикою.
Як зібрати бургер
На булочку викласти листя салату, зверху котлету, на неї – дві скибочки сиру чеддер, бекон, кілька кілець цибулі і помідора. Все накрити верхівкою булочки.
Дивіться відео, як зробити корисний домашній бургер:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальні булочки для бургерів. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом пісного бургера з нутовою котлетою.