Рецепт смачного домашнього бургера з яловичою котлетою і беконом

13 травня 2020, 18:27
В якості соусу в цьому рецепті використовується аджика

Бургер з беконом

Бургер з яловичою котлетою вважається класичним. Щоб він вийшов по-справжньому смачним, важливо приготувати фарш самостійно.

Для бургера підійде не будь-яка булочка, найкраще брати "бріош". Вона виготовлена з повітряного тіста і при натисканні здувається, тому відкушувати бургер зручніше.

Реклама

Бургер з яловичиною, беконом і аджикою

Бургер з беконом

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 120 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 булочка для бургера
  • 100 г фаршу з яловичини
  • 1/2 ріпчастої цибулі
  • 2 смужки бекону
  • 1/2 помідора
  • Аджика – за смаком
  • 2 свіжих листа салату
  • 1/2 червоної цибулини
  • 2 скибочки сиру чеддер
  • Масло – для смаження

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Фарш з яловичини змішати з дрібно нарізаною ріпчастою цибулею, додати спеції за смаком і ретельно перемішати всі інгредієнти.
  2. Сформувати руками котлету під розмір булочки і обсмажити на сковороді з маслом до готовності.
  3. Розрізати булочку для гамбургера, підсушити на сковороді гриль, поруч підсмажити скибочки бекону до золотої скоринки.
  4. Підігріті булочки змастити аджикою.

Як зібрати бургер

На булочку викласти листя салату, зверху котлету, на неї – дві скибочки сиру чеддер, бекон, кілька кілець цибулі і помідора. Все накрити верхівкою булочки.

Дивіться відео, як зробити корисний домашній бургер:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальні булочки для бургерів. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом пісного бургера з нутовою котлетою.