Хочете, щоб бургер був не тільки смачним, але і корисним? Для цього досить самостійно приготувати домашній фарш з птиці, як основу взяти цельнозернову булочку і додати більше овочів.
Кетчуп і майонез для бургера також можна зробити своїми руками. Тільки соус потрібно готувати густим, інакше він буде розтікатися по руках.
Рецепт бургера з куркою
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 137 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 700 г філе стегна курки або індички
- 100 г курячого жиру або свинячого сала
- 1 жовток
- 1 маленька цибулина
- Рослинна олія
- Сіль, мелений чорний перець
Для подачі:
- 4 булочки для бургерів
- 1 кулька моцарелли
- 12 помідорів чері
- Половина червоної солодкої цибулини
- 4 листи салату романо
- Кетчуп
- Домашній майонез
- Вершкове масло
Спосіб приготування:
- Заздалегідь заморозьте курячий жир або сало, потім натріть його на дрібній тертці і знову трохи заморозьте.
- Наріжте філе птиці шматочками і поверніть через м'ясорубку. Найкраще, якщо частина м'яса (приблизно половина) буде пропущена через велику решітку, а решта – через дрібну.
- Очистіть і як можна дрібніше наріжте цибулю. Залийте його холодною водою з сіллю на 10 хвилин, потім відкиньте на сито.
- Змішайте фарш з жовтком, курячим жиром / салом і цибулею. Посоліть і поперчіть, зліпите чотири котлети діаметром трохи більше булочок для бургерів, викладіть на тацю, застелену пергаментом, і поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Підготуйте все для подачі: булочки розріжте навпіл, змастіть розріз вершковим маслом і обсмажте з боку зрізу до золотистого кольору. Тонко наріжте очищену цибулю, моцарелу і помідори.
- Сильно розігрійте сковороду гриль, змастіть її олією. Обсмажте бургери з обох сторін, перевернувши три рази, приблизно 10 хвилин. Усередині вони повинні бути ніжними, але готовими. Подавайте на булочках з усіма підготовленими інгредієнтами. Майонез і кетчуп подайте окремо.
Корисна порада
При приготуванні м'ясних котлет потрібно стежити за тим, щоб вони були не дуже товстими і добре просмажилися, а також підходили під розмір булочки. Найкраще добре вимішати фарш і спеціальною формою вирізати однакові котлети.
Дивіться відео, як приготувати корисні бургери від Григорія Германа:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальні булочки для бургерів . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісного бургера з нутовою котлетою .