Рецепт весняної печені з баранини і овочів

28 травня 2020, 16:49
Готуємо ситну і смачну страву для вечері

Печеня з баранини та овочів

Баранину люблять і готують в різних країнах світу, особливо на Сході. Грецька мусака, англійська пастуший пиріг і узбецький плов – визнана класика страв з баранини.

Баранина, приготовлена в духовці з овочами, виходить дуже соковитою і ніжною. До неї навіть не потрібен гарнір, досить буде скибочки селянського хліба.

Реклама

Печеня з баранини з овочами

Печеня з баранини та овочів

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 124 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г баранини
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 морква
  • 2 стебла селери
  • 1 цибулина
  • 2 ст.л. борошна
  • 1 л бульйону
  • 8 гілочок свіжого чебрецю
  • Лавровий лист
  • 100 г вершкового масла
  • 2-3 картоплини
  • Сіль і перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 150 ° С.
  2. Поріжте баранину, приправте її сіллю і перцем.
  3. Нагрійте олію на сковороді на середньому вогні, обсмажте м'ясо по 2-3 хвилини з кожного боку. Перекладіть його в середнього розміру казанок, придатний для духовки.
  4. Підсмажте порізані селеру, моркву і цибулю на сковороді.
  5. Додайте борошно до овочів і продовжуйте тушкувати суміш 2-3 хвилини.
  6. Влийте в сковороду бульйон і добре розмішайте, щоб рідина загусла і не було видно грудочок борошна.
  7. Перекладіть суміш з сковороди в казанок, додайте 7 гілочок чебрецю і лавровий лист. Після цього доведіть суміш до кипіння.
  8. Наріжте картоплю кружечками і викладіть на тарілку, змастіть зверху вершковим маслом, додайте чебрець, що залишився.
  9. Запікайте в духовці 1-1,5 години, поки картопля не стане золотистою і хрусткою, а овочі – ніжними.

Як подавати страву

Дайте печені трохи постояти, а потім подати її до столу разом зі свіжим хлібом.

Дивіться відео, де знайти найкращу баранину:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати плов з баранини в казані на багатті. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити котлети з баранини з м'ятою і часниковим соусом.