Салат з курки і яблук
Теплий салат з куркою і картоплею настільки ситний, що цілком може замінити звичний обід або вечерю.
Дивіться відео, як зробити Кобб салат з куркою:
Для цієї страви краще використовувати глибокі тарілки, щоб салат довше зберігав тепло. Перед подачею салату тарілки можна злегка прогріти в мікрохвильовій печі.
Теплий салат з куркою та яблуками
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 107 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 400 г філе курячої грудки
- 1 цибулина
- 4 відварних картоплини в мундирі
- 2 зелені яблука
- 2-3 зубчики часнику
- Суміш салатних листків
- Рослинна олія – для смаження
- Сіль за смаком
Для соусу:
- 300 г густого натурального йогурту
- 1 пучок кінзи або петрушки
- 1 пучок кропу
- 2 ч.л. меду
- 2 ст.л. лимонного соку
- Сіль за смаком
- Свіжомелених суміш перців – за смаком
Спосіб приготування:
- Куряче філе розрізати уздовж на тонкі пласти, а потім нарізати довгими смужками. Не солити.
- На сковороді розжарити масло, викласти кожну смужку, надаючи їй різні форми. Обсмажити з кожного боку до золотистої скоринки. Викласти курку на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Злегка посолити.
- Цибулю дрібно нашаткувати, обсмажити до золотистого кольору і змішати з куркою.
- Яблука очистити від серцевини і нарізати кубиками. Скропити яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли.
- Картоплю нарізати кубиками.
- Змішати курку, картоплю, яблука і додати подрібнений часник.
- Для соусу з'єднати йогурт, лимонний сік, рубану зелень, мелений перець і мед.
- У порційну тарілку викласти жменю салатних листя.
Як подавати салат
Перед подачею до столу курячу суміш добре прогріти в сковороді без масла на середньому вогні і викласти в тарілку. Соус подати окремо.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з куркою від Джеймі Олівера. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з буряка з куркою та горіхами .