Рецепт зігріваючого супу-пюре з сочевиці з беконом

4 жовтня 2018, 14:20
Сочевичний суп – відмінне рішення для холодних осінніх днів

Суп з сочевиці. Фото: depositphotos.com

Суп для похмурої осінньої погоди – зігріє, наповнить ситними і смачними ароматами кухню, вгамує голод навіть невеликою порцією. Готувати сочевичний суп просто, і він відмінно урізноманітнює звичне меню.

Сочевичний суп з беконом

Реклама

Інгредієнти:

  • 2 склянки червоної сочевиці
  • 1 цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • 1 банка помідорів у власному соку
  • 2 моркви
  • 1-2 стебла селери
  • 200 г бекону або мисливських ковбасок плюс для подачі
  • сіль, перець
  • соняшникова олія
  • 1-1,5 л овочевого бульйону

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Цибулю і часник чистимо, дрібно ріжемо, обсмажуємо на соняшниковій олії до золотистого кольору. Потім додаємо нарізаний бекон, обсмажуємо.
  2. Моркву чистимо, ріжемо і відправляємо до каструлю до бекону з цибулею. Додаємо подрібнений сельдерей.Через 5-7 хвилин додаємо помідори (очищені від шкірки і нарізані), робимо вогонь менше і тушкуємо ще 10 хвилин.
  3. Додаємо сочевицю і овочевий бульйон, залишаємо на вогні до готовності сочевиці. Наприкінці додаємо спеції.
  4. Коли суп звариться, пюрируємо його за допомогою блендера. Подаємо разом з підсмаженим беконом або грінками.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати крем-суп з білими грибами і часниковими грінками. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом зеленого супу з фрикадельками на овочевому бульйоні від Григорія Германа.

Дивіться відео про найдорожчі супи світу: