Рецепт соковитих курячих ніжок в беконі

21 липня 2020, 15:25
Завдяки бекону курячі гомілки виходять неймовірно смачними і ароматними

Курячі гомілки в беконі

Запечені курячі гомілки – це проста і універсальна страва, адже готувати їх можна з чим завгодно. Ми радимо перед запіканням обернути курячі ніжки прошутто або беконом. Це додасть страві і неповторного аромату, і смаку, а також чудову хрустку скоринку.

Курячі ніжки в беконі

Реклама

Курячі гомілки в беконі

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 255 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг 400 г курячих гомілок (11 штук)
  • 200 г бекону (11 тонких слайсів)
  • сіль – за смаком
  • чорний мелений перець – за смаком
  • рослинна олія – для смаження

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Підготуйте курячі гомілки. За необхідності обробіть їх, щоб куряча шкіра була чистою. Відрубайте у ніжок кінчики. Так ніжки в готовому вигляді виглядатимуть привабливіше.
  2. Перекладіть гомілки в глибокий посуд. Посоліть і поперчіть м'ясо за смаком.
  3. Обсмажте курку на сковороді з додаванням рослинної олії. Обсмажуйте швидко на великому вогні, щоб курка не встигла приготуватися, а тільки лише отримала рум'яну хрустку скоринку. Щоб бризки жиру не летіли в різні боки, робіть це під кришкою. Перед моментом перегортання м'яса відставте в бік сковороду, дайте вщухнути процесу, відкрийте кришку і переверніть ніжки на інший бік. Обсмажте м'ясо з усіх боків.
  4. Коли всі ніжки будуть обсмажені, оберніть кожну в тонкий слайс бекону.
  5. Змастіть деко олією. Перекладіть в нього курячі гомілки, закутані в бекон. Поставте м'ясо в розігріту до 180 °С духовку і запікайте 25 хвилин на режимі верх/низ, поки бекон не підрум'яниться.

Як подавати курячі ніжки

Подавайте гомілки з будь-яким гарніром на свій смак: відвареним рисом, картопляним пюре або овочевим салатом.

Дивіться відео, як зварити сочевичний суп з беконом:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячі гомілки в сметані, а також ділилися рецептом паприкашу з курячими ніжками.